Gazete Vatan Logo

Taşeronda sona yaklaştık

Maliye Bakanı Ağbal, taşeron işçilerin kamu sektöründe istihdamı için yapılan çalışmaların tamamlanma aşamasına yaklaştığını söyledi

Taşeronda sona yaklaştık

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesine ilişkin, “Çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında açıklama yapacağız” dedi.

Çorum’u ziyaret eden Ağbal, kentle ilgili brifing aldı. Naci Ağbal, Çorum’un bölgesinde sanayileşme anlamında kendisini ispat etmiş, kalkınmaya örnek teşkil eden bir kent olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin taşeron işçilerin kamuda istihdamıyla ilgili gelişmeleri sorması üzerine, Bakan Ağbal, hükümet olarak taşeron çalışanlarla ilgili seçim beyannamesinde bir çalışma ve düzenleme yapılacağını açıkladıklarını bildirdi. Ağbal, şöyle konuştu:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bu çalışmaları yürütüyoruz. Şu aşamada, özellikle bu uygulamanın yapılacağı bazı bakanlıklarla ve mahalli idarelerle içeriği ve şekli konusunda teknik detayları çalışıyoruz. İstiyoruz ki bu çalışma ortaya çıktığı zaman her bakımdan tamam olsun, Hem çalışanlarımız bakımından istedikleri sonuç elde edilsin hem de kamu hizmetlerinin sunumunda yeni getirdiğimiz istihdam modeli katkı versin. Onun için çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında inşallah bittiğinde Sayın Başbakanımız da bizler de açıklama yapacağız.”

Haberin Devamı