Gazete Vatan Logo

Taşerona kadro verildi mi? Taşeron işçiler için sürpriz gelişme...

Taşeron işçilerin ne zaman kadroya alınacağı konusu merakla beklenirken sevindirici bir haber geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) işçilerine kadro verildi. Bu haber binlerce taşeron işçi için umut oldu. İşte ayrıntılar...

Taşerona kadro verildi mi? Taşeron işçiler için sürpriz gelişme...

Yaklaşık 720 bin taşeron işçi kadroya alınacağı günü merakla bekliyor. Taşeron işçilerin kadroya alınmak için uğraştığı bu süreçte alınan bir haber sevindirdi. Karayolları Genel Müdürlüğü, 1 . Bölge Müdürlüğünde çalışan 830 taşeron işçi kadroya geçirildi. Gerçekleşen bu haber ile birlikte Tekirdağ'da kutlamalar yapıldı.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO İLE İLGİLİ BAŞKAN AÇIKLAMASI

Yol- İş Sendikası Başkanı Ahmet Uçar, törende yaptığı konuşmasında: "Bugün burada Karayolları 1. bölgede çalışan taşeron işçilerimize kadro müjdesi vermek için toplandık. Şu anda toplam 813 işçi arkadaşımız kadroya geçti. Bu arkadaşlarımız Hendek'ten Gelibolu'ya kadar alanda yani Marmara bölgesinde görevli işçi arkadaşlarımız. Türkiye genelinde, 19 Ekim 2015 tarihinden 15 Temmuz 2016 tarihine kadar toplamda 9917 taşeron işçi arkadaşımız kadroya geçirildi. Bugün burada hayırlı olsun töreni için bir araya geldik. Tüm Karayolları teşkilatımıza bu tören hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NUN TAŞERON AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı bir programda canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, "“Referandumda Evet çıkması ile birlikte Türkiye yeni bir döneme girdi. Bundan sonra daha istikrarlı, daha güvenli bir sistemin arefesindeyiz. Parlamentoda gerekli alt düzenlemeleri yapılacak. 2017 nisan öncesi neyse 2019 3 Kasım’a kadar aynen devam edecek. Önümüzdeki iki yıla yakın zaman güçlü icraat dönemi olması gerekiyor. Milletin de hükümetten beklediği bu. Parlamentoda yeterli desteği olan bir hükümet var.

Vatandaş da icraat bekliyor. Erken seçime ihtiyaç yok. İşsizlik konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Haziran sonu 1 milyonu hedefliyorduk mayıs ortalarında bu rakamı geçeceğimizi görüyorum. Emeklilerin promosyon ödemelerinin yüzde 75’i tamamlandı. 3 milyar 200 milyon gibi bir rakam ödendi.” dedi. Taşeron işçiye kadro konusunda da Bakan Müezzinoğlu, "Çalışmaları olgunlaştırdıktan sonra hükümete göndereceğiz. Önümüzdeki ayların konusu. Haftaya pazartesi Bakanlar Kurulu yapıldığında çözüm takvimi belirlendikten sonra biz de o takvime göre çalışmaları şekillendireceğiz" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı