Gazete Vatan Logo

Taşeron işçiler kadroya alınacak mı? Bakan açıkladı!

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin son açıklama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan geldi. Binlerce taşeron işçi tarafından merakla beklenen kadro haberi için çalışmalar sürüyor. İşte taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin en güncel gelişmeler...

Taşeron işçiler kadroya alınacak mı? Bakan açıkladı!

Binlerce kişinin uzun zamandan beri heyecanla beklediği taşeron işçilerin kadroya alınması durumunda güncel bir açıklama yapıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yaptığı taşeron açıklaması müjdeli haberi verdi mi? İşte ayrıntılar...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan taşeron açıklaması:

Taşeron işçiler konusunda en son açıklama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'dan geldi. 7 Şubat Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet Merkezi Tanıtım Programı açılışında konuşan Bakan Ahmet Arslan, basın mensuplarından PTT'de çalışan taşeron işçilerin durumunun ne olacağı şeklindeki soruyu yanıtsız bırakmadı. Taşeron işçilerin istihdamı için gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Arslan, "Hükümet olarak bu çalışmaları son aşamaya getirdik. Maliye Bakanlığımız nihai ayrıntıları çalışıyor. Bu ayrıntılar bittikten sonra bunu açıklayıp gereğini yapacağız." ifadelerini kullandı.

Daha önce Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bir gazeteciden gelen soru üzerine taşerona kadro konusunda açıklamalarda bulunmuş, "Taşeron ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu konu netleştiğinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Emeklilere promosyon hakkında ise özel bankalar ile görüşmelerimiz devam ediyor" şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

Taşeron işçilerin kadroya geçişi nasıl yapılacak?
Seçim sonrasında taşerona kadro konusunda yapılan planda 1 Kasım 2015'ten önce kamu kurumlarında çalışıyor olması gerekiyor. Burada kişilerin devlet memuru olmaya uygun olması gerekiyor. Ayrıca 65 yaşını dolduran ve emekliliğe hak kazananlar da taşerona kadro düzenlemesinden yararlanamayacak.
12 ay boyunca tam zamanlı çalışan işçiler kapsama alınacak ve yasa çıktıktan sonra 1 ay içerisinde kendi kurumuna başvuru yapabilecek. Başvurunun ardından ilgili kurumlar şartların oluşup oluşmadığını değerlendirecek. Adayların güvenlik araştırmaları yapılacak. Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı yasadaki gereken şartların taşınıp taşınmadığını, ihdas edilmesi gereken pozisyon sayılarını belirleyecek. Daha sonra kurum düzeyinde bir vize işlemi yapılacak. Yapılacak sınavdan geçenler pozisyonlara atanabilecek.
Taşeron işçiler kadroya alındıklarında taşeronda yaptıkları işleri yapmaya devam edecekler. Görevlerinde bir değişiklik olmayacak. Özel sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek personellerle üçer yıllık sözleşme imzalanacak. Sürenin tamamlanmasının ardından sözleşme üç yıl daha yenilenecek.

Haberin Devamı