Gazete Vatan Logo

Taşeron işçilerin kadro beklentisi için kötü haber!

Taşeron işçiler için kötü haber geldi. Darbe girişiminden binlerce taşeron işçi nasıl etkilenecek? İşte taşeron işçiler için yaşanan son gelişmeler...

Taşeron işçilerin kadro beklentisi için kötü haber!

Taşeron işçilerin kadroya alımı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederken ortaya çıkan darbe girişimi taşeron işçiler ile ilgili yürütülen çalışmalarıda etkiledi. İşte taşeron işçiler hakkında merak edilen soruların yanıtları ve son yaşanan gelişmeler...

Fethullahçı Terör Örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyonlar tüm yurt genelinde devam etmekte olup Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konu hakkında yürüttüğü soruşturmalarına devam ediyor. Buna göre Bakanlık memurları, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğünde istihdam eden güvenlik güçleri hakkında araştırmalar didik didik devam ederken kamu kurumlarında sözleşmeli, geçici, daimi ya da taşeron olarak çalışan personellerde mercek altına alınmaya başladı.

Taşeron'a Kötü Haber

Taşeron olarak kurumlar da sözleşmeli statüsünde istihdam eden adaylara dahi kötü haber geldi. Buna göre taşeron yasasın da her hangi bir gelişme yok ancak bakanlıklar da çalışan taşeron işçilerin bir bölümünün Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği tespit edildiği için sözleşmeleri fesih edildi ve bazıları tutuklandı.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisin'de çalışan ve Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği tespit edilen toplam 283 kişi açığa alındı. Buna göre belediyelerde ve diğer kamu kurumlarında çalışan taşeron işçiler de mercek altına alındı.

Türkiye genelinde on binlerce kişi görevden alınırken yeni tutuklanmalar ve gözaltına alınmalar da devam ediyor. Taşeron işçilerinde Fethullahçı Terör Örgütüne karıştığı öğrenilir ve beklenenden fazla kişi gözaltına alınır ya da açığa alınır ise taşeron yasasında da büyük bir gerileme söz konusu olabilir. Detaylar geldikçe aktaracağız.