Gazete Vatan Logo

Taşeron işçilere kadro verilecek mi? Bakan açıkladı...

Taşeron işçilerin kadroya alınıp alınmayacağı konusu oldukça merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron işçilerin kadroya alınması için Maliye Bakanlığı ile sıkı bir çalışmaya girdiklerini açıkladı. İşte taşeronla ilgili son durum...

Taşeron işçilere kadro verilecek mi? Bakan açıkladı...

AKP Odunpazarı İlçe Teşkilatının 4'üncü Olağan Kongresi'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron işçilerin kadro durumuna yönelik açıklamalarda bulundu. Peki taşeron işçiler kadroya alınacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşeron açıklaması:

"İnşallah taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdamları ile ilgili beklentilerini de karşılayabilmek için Maliye Bakanımızla çok ciddi bir çalışma içindeyiz.

Bu çalışmalarımızı kısa bir sürede tamamlayıp kardeşlerimizle paylaşacağız. İnşallah sıkıntılarına, beklentilerine yeni yasama döneminde yeni yıla girmeden cevap vermiş olacağız. Yine çocuk işçilerle alakalı, mevsimlik tarım işçileriyle alakalı düzenlemeler yapacağız. Eskişehir'de de sayıları oldukça fazla. İnsan onuruna yakışır bir çalışmayla, yaşama şartlarıyla hayatın idamesi sağlanabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Daha önce Maliye Bakanı Naci Ağbal da taşeron işçi açıklaması yapmıştı:
Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında "Bu konu gerçekten çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiriyor. 1 milyona yakın insanımız kamu ile ilişkili konularda hizmet sunuyor. Onlar gerçekten emekli ve yürekleri ile hizmete katkı veriyorlar. Sistemin değiştirilmesi ve kamuya doğrudan hizmet vermek istiyorlar. Geçmişte uzun süre çalışmalar yaptık. Çok basit görünmüştü, işin içine girince her bir alımda sözleşmeler çok farklı. Farklı hizmet verme biçimleri var, hizmet veren kişilerin sözleşmedeki konumları da farklı. Çalışma aylarca sürdü. İşin içinden çıkamadık. En sonunda dedik ki, bu çalışmayı yapmamız gerekir dedik. Sözleşmeli modele dayanır bir modeli de sunduk. Önceki yapılan çalışmaları da dikkate almak suretiyle bir çalışma yapılıyor. Toplumun geniş bir beklentisi olduğunu biliyoruz. Çalışma Bakanlığımızın çalışmaları yakın zamanda ortaya çıkacak. Ben çok uzak olmayan vadede bu çalışmaların sona geleceğine inanıyorum. İnşallah tatlıya bağlayacağız." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı