Gazete Vatan Logo

Taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek?

Taşeron işçilere kadronun ne zaman verileceği netleşmeyen durumlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Taşeron işçilerin kadro durumuna ilişkin resmi açıklamalar peşpeşe geliyor. İşte Sağlık Bakanlığı'nın taşeron işçilere yönelik yaptığı son açıklama...

Taşeron işçilere kadro ne zaman verilecek?

Binlerce taşeron işçi kadroya alınma umuduyla bekliyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın son açıklamasına göre; 17 bin taşeron işçi alınacak. TÜRK-İŞ de yüzde 18 zam istediğini açıkladı. İşte detaylar...

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ: "17 BİN TAŞERON İŞÇİ ALINACAK"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ 2017 personel alımı açıklamasında 46 bin 500 personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Ayrıca Sağlık Bakanı Recep Akdağ bu personel alımlarının kadro dağılımını da ifade etmişti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıklamasında bu alımların16 bin 500'ünün sağlık personeli, 13 bininin doktor ve 17 bininin de (Taşeron) şirket personeli olacağını ifade etmişti.
Ancak Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımının dışında bir ilan yayımlanmadı. Sağlık Bakanlığı 2017 personel alımı planlamasına ilişkin bir ilan yayımlandığında veya bir açıklama yapıldığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

TÜRK-İŞ yüzde 18 zam istiyor

Kamuda çalışan taşeron işçiler merakla yeni toplu sözleşme görüşmelerinin yapılmasını bekliyor. İki yıllık toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika TÜRK-İŞ hükümetle masaya oturmaya hazırlanıyor. Görüşmelerin öncesinde önerilerini hükümete sunan TÜRK-İŞ, 2017 yılı için yüzde 18 zam istedi. 2018 yılı için ise enflasyona artı 4 puan zam talep etti. Yine önerilerde işçi maaşlarına iyileştirme talebi içeren maddeler de yer alıyor.

Haberin Devamı

TÜRK-İŞ'in teklifinde kamuda çalışan işçilerin maaşları arasındaki farkın azaltılması talep edilirken, bu anlayışla teklif listesinde maaşı 2 bin 200 TL’nin altında olan işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerine 400 TL, 2 bin 200 TL ile 2 bin 500 TL arasında olan işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerine ise 200 TL iyileştirme yapılması istendi. Sendika; 2 bin 500 TL ile 2 bin 850 TL arasında olan işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerine ise 100 TL artış talep etti.

Denge ödeneği olarak bin TL

Hükümete önerilerinde seyyanen zam konusunu da dile getiren TÜRK-İŞ, her yılın beşinci ayı içine bir defaya mahsus olmak üzere denge ödeneği olarak bin TL ödenmesini istedi. Yine sosyal yardım olarak ise 400-500 TL'lik ödeme, yemek parası ve giyim yardımı da talep edildi.

Haberin Devamı