Gazete Vatan Logo

Taşeron işçilere kadroya alınıyor mu? Bakan Müezzinoğlu açıkladı

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Binlerce taşeron işçi tarafından beklenen kadro haberi için son gelişmeler haberimizde yer alıyor...

Taşeron işçilere kadroya alınıyor mu? Bakan Müezzinoğlu açıkladı

Taşeron işçilere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan kadro müjdesi geldi. Yaklaşık 720 bin taşeron işçi tarafından heyecanla beklenen kadro için yeni gelişmeler yaşanıyor. İşte taşeron işçilere kadro haberi için tüm detaylar...

Katıldığı canlı yayın programında taşeron işçi olarak geçimini sürdüren vatandaşların merakla beklediği konulara değinen Bakan Müezzinoğlu, "Taşeron işçiler sabırlı olun, bu konuyu en yakın zaman içinde çözeceğiz. Yeni bir yama yapalım dersek, yeni yamanın çerçevesi farklı olacak. Kamu çalışanı reformu yapmayı başaracaksak sistemin bütüncüllüğü içinde çözeceğiz. 4a, 4b, 4c çalışanlarına statü koyacağız. Bunlar referandumdan sonra konuşulacak." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, "Eskiye göre daha iyi bir noktadayız. Referandumdan sonra bunu masaya yatırıp sendikalarımızla bu konuyu konuşacağız. Bazı haklar var o kazanımlardan geri adım atmıyoruz. Mevcutlarda kazanımlardan yüzde 10'luk geri adım olacaksa onlara mevcut statü ile devam edin diyeceğiz. İster burada devam et, istersen fona gel diyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

BU YIL İÇİNDE ÇÖZÜLMESİ BEKLENİYOR

16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa referandumundan sonra sürecin daha hızlı ilerleyeceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, taşeron işçilerin gönlünü ferah tutması gerektiğini belirtti.

Taşerona kadro konusunun bu yıl içinde eksin çözüme ulaştırılacağını düşündüğünü açıklayan Bakan Müezzinoğlu, taşerona kadro konusunun gündemlerinde yoğun bir şekilde yer aldığını hatırlattı.