Gazete Vatan Logo

Taşeron işçilere güzel haber!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde çalışan taşeron işçilerini sevindirecek güzel bir haber geldi. Bu kurum ile Hizmet-İş Sendikası aralarında taşeron işçiler için "Toplu İş Sözleşmesi" imzaladı. Peki taşeron işçiler için hazırlanan bu sözleşme neler içeriyor?

Taşeron işçilere güzel haber!

Taşeron işçileri sevindirecek bir haber geldi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçileri korumak için Hizmet-İş Sendikası ile "Toplu İş Sözleşmesi" imzaladı. Taşeron işçileriyle ilgili bu önemli gelişmenin tüm detayları haberimizde...

ANLAŞMAYLA İLGİLİ DETAYLAR

2015, 2016 ve 2017 yılını kapsayan anlaşma gereği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde çalışan taşeron işçiler, Toplu İş Sözleşmesi'nin getirdiği tüm haklardan faydalanacak. Toplu İş Sözleşmesi'nin taşeronların yararlanması adına Manisa'da ilk kez bir resmi kurumla imzalandığını belirten Hizmet-İş Sendikası Manisa Şubesi Başkanı Turan Karafil, "İnşallah bu anlaşmamız diğer resmi kurumlarımıza da örnek olacaktır" dedi.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Hizmet-İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi imzalayarak taşeron işçilerini sevindirdi. Manisa'da ilk olan anlaşma gereği müdürlükte çalışan taşeron işçiler Toplu İş Sözleşmesi'nin getirdiği haklardan faydalanacak. Taşeron işçilerini sevindiren anlaşma 2015, 2016 ve 2017 yıllarını kapsayacak. 10 ay önce sendikaya üye olan işçilerin hakları geriye dönük olarak ödenecek.

Haberin Devamı

Toplu İş Sözleşmesi'nin taşeronların yararlanması adına Manisa'da ilk kez bir resmi kurumla imzalandığını belirten Hizmet-İş Sendikası Manisa Şubesi Başkanı Turan Karafil, "2015 yılından buyana sürdürdüğümüz toplu iş sözleşmesi yüksek hakemden çıkmıştır. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde çalışana taşeron işçiler sendikamıza üye oldular. Bu anlaşmamız çalışan emekçilerimize hayırlı olsun. Buna göre geriye dönük olarak uygulanacak olan toplu iş sözleşmesi ile en kısa sürede çalışanlarımızın hesaplarına yatırılacak. Anlaşmamız 2015, 2016 ve 2017 yıllarını kapsayacak. İnşallah bu anlaşmamız diğer resmi kurumlarımıza da örnek olacaktır" dedi.