Gazete Vatan Logo

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Son taşeron açıklaması...

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak sorusu son günlerin en fazla merak edilen konuları arasında yer alıyor. Sayıları milyona yaklaşan binlerce taşeron işçi ne zaman kadroya alınacaklarını oldukça merak ediyorlar. İşte taşeron işçilerin kadroya alınma sürecine ilişkin merak edilen soruların yanıtları...

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Son taşeron açıklaması...

Taşeron işçilerin kadroya alınma sürecine ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Binlerce taşeron işçi tarafından merakla beklenen kadro haberi için yeni bir açıklama geldi. İşte taşeron işçilerin kadroya alınma süreci...

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO KONUSUNDA RESMİ AÇIKLAMA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, taşeron işçilere kadro konusunda 2 alternatifin hazırlandığını, birine karar vereceklerini söyledi.

Meclis Genel Kurulu'nda Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülürken milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Özlü, taşeron işçilerin merakla beklediği kadro konusunda önemli açıklama yaptı. Özlü, taşeron işçilerle ilgili kadro konusuna ilişkin soruya, "Bu konuda bir çalışma yaptı hükümetimiz. İki alternatif gündemde, Bakanlar Kurulu'na sunum yapıldı, bunlardan birisine karar vereceğiz" yanıtını verdi. Ancak Bakan Özlü, bu alternatiflerin ne olduğuna ilişkin bilgi vermedi. Bakanlar Kurulu'nda verilecek kararın ardından düzenlemenin detaylarının kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Kadro düzenlemesinin bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor..

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TAŞERONA KADRO AÇIKLAMASI

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron işçi meselesi için talimatların verildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesine yönelik çalışmalarla ilgili, “Aynı şekilde işçiler ve taşeronlar konusunda sayın Başbakan’ın da ifade ettiği gibi talimatlar verildi. O süreci de yakından takip edeceğiz.” dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM’IN TAŞERON İŞÇİLERE KADRO KONUSUNDA YAPTIĞI AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, "İnşallah uygun bir çözüm mutlaka bulunacak." dediği taşeron işçileri sevindiren açıklamayı Ankara’da, "15 Temmuz Darbe Girişimi - Küresel Satranç" temalı Uluslararası Demokrasi Kongresi’nde konuşurken yapmıştı. Başbakan Yıldırım, taşeron ve 4C sorununun çözümü için talimat verdiğini duyurmuştu. İşte Başbakan Yıldırım’ın o konuşması:

Haberin Devamı

"Salona girdiğimizden beri geçici orman işçilerinin sorunlarının çözümü konusunda taleplerinizi sağır sultan bile duydu. Sorununuzu en açık bir şekilde en yüksek perdeden burada huzurumda ilettiniz. Siz görevinizi yaptınız. Şimdi bize düşen sizin sorunlarınızı torunlara havale etmek değil çözmektir. Türkiye’de mevsimlik işçi geçici işçi taşeron işçisi ve buna benzer kamuda var olan önemli de bir sorunumuz var. Sorunları çözerken asla populizm yapmadık. Ümit verip arkasını getirmek bizim en büyük hassasiyetimizdir. Bu konuyu biliyoruz bunun çözümünün kolay bir iş olmadığını da biliyoruz.

Herkesi mutlu edecek bir çözümü üretme konusunda gerek taşeron işçilerimiz gerek mevsimlik işçilerimiz bu sorunları çözmek için gereken talimatları verdim çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah uygun bir çözüm mutlaka bulunacak. Biz hiçbir konuyu bugüne kadar çözümsüz bırakmadık bundan sonra da bırakmayız."