Gazete Vatan Logo

Taşeron İşçiler ne zaman kadroya alınacak? Naci Ağbal açıkladı!

Taşeron konusunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor! Taşeron İşçilerin kadroya alınma sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Maliye bakanı Naci Ağbal; "Çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor dedi. Peki Taşeron İşçiler kamuya ne zaman alınmaya başlayacak? İşte merak edilen detaylar...

Taşeron İşçiler ne zaman kadroya alınacak? Naci Ağbal açıkladı!

Taşeron İşçiler hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal Taşeron İşçiler hakkında müjdeli haber verdi. Binlerce Taşeron İşçiyi yakından ilgilendiren kamuya alınma sürecei ile ilgili açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal Taşeron İşçiler ile ilgili konuşmasında şu sözleri kullandı; "Çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesine ilişkin, "Çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında inşallah bittiğinde Sayın Başbakanımız da bizler de açıklama yapacağız." dedi.

Ağbal, Çorum Valiliği önünde Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Ağbal, burada yaptığı konuşmada, çocukluğunu ve gençliğini yaşadığı kente bakan olarak gelmekten onur duyduğunu söyledi.

Ağbal, Çorum'un, bölgesinde sanayileşme anlamında kendisini ispat etmiş, kalkınmaya örnek teşkil eden bir kent olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin taşeron işçilerin kamuda istihdamıyla ilgili gelişmeleri sorması üzerine, Bakan Ağbal, hükümet olarak taşeron çalışanlarla ilgili seçim beyannamesinde bir çalışma ve düzenleme yapılacağını açıkladıklarını bildirdi. Ağbal, şöyle konuştu:

"Bakanlık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bu çalışmaları yürütüyoruz. Şu aşamada, özellikle bu uygulamanın yapılacağı bazı bakanlıklarla ve mahalli idarelerle içeriği ve şekli konusunda teknik detayları çalışıyoruz. İstiyoruz ki bu çalışma ortaya çıktığı zaman her bakımdan tamam olsun, Hem çalışanlarımız bakımından istedikleri, bekledikleri sonuç elde edilsin hem de kamu hizmetlerinin sunumunda yeni getirdiğimiz istihdam modeli katkı versin. Onun için çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında inşallah bittiğinde Sayın Başbakanımız da bizler de açıklama yapacağız."

Daha sonra Vali Kılıç ile sohbet eden Ağbal, Çorum ile ilgili brifing aldı.

Haberin Devamı