Gazete Vatan Logo

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Başbakan Yıldırım açıkladı...

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Başbakan Binali Yıldırım taşeron işçilerin kadroya alınması için oluşturulan 12 maddelik formülü açıkladı. İşte taşeron işçilerin kadroya alınma sürecine dair yaşanan son gelişmeler...

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Başbakan Yıldırım açıkladı...

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak sorusunun yanıtı oldukça merak ediliyor. Sayıları milyona yaklaşan taşeron işçi kadroya alınacakları günü bekliyor. Başbakan Binali Yıldırım taşeron işçilerin kadroya alınmasına dair 12 maddelik formül açıkladı. İşte taşeron işçilerin kadroya alınma süreci ve Başbakan Yıldırım'ın açıklaması...

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, taşeron düzenlemesine ilişkin olarak, “Bununla ilgili detaylar 12 maddeden oluşuyor, detayları Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız bu hafta içerisinde ilgili taraflarla paylaşmış olacak. Muhtemelen yarınki grup toplantımızda da Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya değinebilir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kore ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanında basın toplantısı düzenledi. Ziyaret esnasında Kore Cumhuriyeti Başbakanı ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştireceklerini belirten Yıldırım, görüşmeler esnasında ikili siyasi, kültürel ekonomi konularının, terörle mücadele, düzensiz göç meselesinin ele alınacağını ifade etti. Güney Kore’de vatandaşlarla da bir araya gelineceğini anlatan Yıldırım, Kore şehitliğini Kore şehitlerinden birinin yakını ile ziyaret edeceklerini söyledi. Ekonomik işbirliği seviyesinin artarak devam ettiğine dikkati çeken Yıldırım, ikili ticaret haciminin artırılmasıyla beraber ticaret dengesinin Türkiye’nin lehine geliştirilmesinin de konular arasında yer aldığını belirtti.

Haberin Devamı

Yıldırım, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Taşeron düzenlemesine ilişkin soru üzerine Yıldırım, “Taşeron olarak çalışanların kadroya, kamuya kadroya alınması, sürekli çalışan hale getirilmesi yönünde Çalışma, Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın yaptıkları çalışmalar tamamlandı ve bu konudaki düzenleme son şeklini aldı. Esas itibarıyla bu statüde çalışan yüzbinleri ifade edeceğimiz kişilerin kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek. Bununla ilgili detaylar 12 maddeden oluşuyor, detayları Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız bu hafta içerisinde ilgili taraflarla paylaşmış olacak. Muhtemelen yarınki grup toplantımızda da Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya değinebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı