Gazete Vatan Logo

Taşeron işçiler için müjdeli açıklamalar! Taşeronlar kadroya...

Milyonlarca taşeron işçi kadroya ne zaman alınacağının sorusuna cevap bulmaya çalışıyor. Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan açıklama geldi. İşte taşeron işçilerle ilgili son durum...

Taşeron işçiler için müjdeli açıklamalar! Taşeronlar kadroya...

Taşeron işçiler kadroya alınması durumu hala netleşmedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun taşeron işçiler ile ilgili yaptığı açıklamasında henüz belli bir tarih verilemediğini fakat en hızlı şekilde çalışamalara devam ettiklerini söyledi. İşte taşeron işçiler hakkındaki tüm detaylar...

TAŞERON İŞÇİLER NE ZAMAN KADROYA ALINACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Müezzinoğlu Kamu personeli rejimi ile kamudaki imtiyazlı uygulamaların kalkacağını duyurdu. Kamu Personel Rejimi'nde yapılacak bu düzenleme için 6 aylık bir sürenin gerekli olduğu öngörülüyor.

Kamuda asıl ve yardımcı işi yapan 720 bin taşeron işçi Kamu Personel Rejimi'ne dahil edilecek. Asıl işleri yapanlar kadroya alınacak, yardımcı işlerde çalışanların ise özel statülü sözleşmeyle kamuda istihdamı öngörülüyor. Ayrıca kamuda performans değerlendirme sisteminin de oluşturulması planlanıyor.

TAŞERON İŞÇİLER GÜVENLİK SORUŞTURMASINDAN GEÇECEK

Tüm taşeron işçilerin güvenlik ve arşiv araştırmasından geçeceği duyuruldu. Güvenlik ve arşiv araştırması olumsuz sonuçlanan kişiler yeni düzenlemeden yararlanamayacak. Araştırmalarda özellikle FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle irtibatlı olup olmadıklarına bakılacak.

Haberin Devamı