Gazete Vatan Logo

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Açıklama geldi

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin çalışmalar sürüyor. Son olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte taşeron işçilerin kadroya alınmasına dair yaşananlar...

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Açıklama geldi

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak sorusu son dönemlerin yanıtı en fazla merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? İşte Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin yaptığı açıklama...

MALİYE BAKANINDAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 13 Kasım tarihinde ajanslara düşen habere göre taşeron düzenlemenin yılbaşından önce çıkması için Hükümet olarak bir iradelerinin olduğunu belirterek, "Bu konuda da yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Ağbal, TBMM Genel Kurulunda, Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının ikinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Taşeron düzenlemesiyle ilgili bakanlıkların çalışmalarını belli bir noktaya getirdiklerini belirten Ağbal, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda bu konuyla ilgili toplantıların yapıldığını, burada birçok konunun gündeme geldiğini söyledi.

Kapsam da dahil olmak üzere statü, ileriye dönük haklar, sağlanacak imkanlar gibi çok sayıda başlık olduğuna işaret eden Ağbal, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bu çalışmaları süratle tamamlayıp Bakanlar Kuruluna getireceğiz. Bakanlar Kurulunda da bu konularda Hükümet olarak kararımızı verdikten sonra, en kısa zamanda olacağını tahmin ediyorum, bu kanun tasarısını Meclise getirmek istiyoruz. Bu konuda yapılacak yasal düzenlemenin yılbaşından önce çıkması noktasında Hükümet olarak bir irademiz var. Bu konuda da yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor."

ÇALIŞMA BAKANINDAN TARİH AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 12 Kasım tarihinde ajanslara düşen haberlere göre, bu sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşların kamuda istihdamlarıyla ilgili çalışmayı tamamlayıp gereğini yapacaklarını söyledi.

Bakan Sarıeroğlu, taşeron sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve gündemlerinde taşeron süreci olduğunu vurgulayarak, şu görüşlere yer verdi:

"Taşerondaki kardeşlerimizin taleplerini, ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum. Göreve geldiğimizde hemen çalışmaya başladık. Konuyu farklı mecralara çekmeye çalışan kesimler var ama Sayın Başbakanımız grup toplantısında gerekli açıklamayı yaptı. İnşallah bu sene bitmeden taşeronda çalışan vatandaşlarımızı kamuda istihdamlarıyla ilgili çalışmayı tamamlayıp gereğini yapacağız."

Haberin Devamı