Gazete Vatan Logo

Taşeron İşçiler kadroya alınacak mı?

Binlerce Taşeron İşçinin merakla beklediği kadro haberi ne zaman netleşecek? Taşeron İşçiler için gerekli açıklamalar geldi. İşte merak edilen soruların yanıtları Taşeron İşçilerin kadro alımı ile ilgili son gelişmeler...

Taşeron İşçiler kadroya alınacak mı?

Taşeron İşçilerin kadroya alımı ile ilgili her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'dan falş bir açıklama geldi. İşte o açıklama ve Taşeron İşçiler hakkında merak edilen ayrıntılar...

YÜZDE 99.9 'U TAMAMLANDI

Basın mensuplarından uzun zamandır gündemde olan taşeron meselesinin gidişatı hakkında gelen soruya Süleyman Soylu : "Yüzde 99,9'u tamamlanan çalışma, zannediyorum önümüzdeki dönemde paylaşacağımız ilk ve en önemli adımlardan olacak" dedi. Süleyman Soylu taşeron işçilerin kamuda istihdamıyla alakalı tüm çalışmaların neredeyse sona erdiğini belirtirken daha önceki değerlendirmelerde olduğu gibi söz konusu bir maddenin ne olduğuna ise yanıt vermedi. Söz konusu maddenin 1 kasım sonrası işe giren taşeron işçiler olmadığı ise daha önce alınan duyumlardan öğrenilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı taşeron işçilerin kamuda özel sözleşmeli personel statüsü adı altında istihdamı için çalışmaları neredeyse tamamladı.

Haberin Devamı

TAŞERON KADRO DEĞİL BİZ ONA "ÖZEL SÖZLEŞMELİ PERSONEL'' DİYELİM

AK Parti hükümetinin seçim vaatlerinden olan "tüm taşeron işçilerin kadrolu olması" şimdilik "kadro" olarak değil "özel sözleşmeli personel" statüsünde gerçekleşecek.

SÜREÇ BAŞLIYOR!

Taşeron işçiye kadro için hazırlanan yasa tasarısı, kısa süre içerisinde de Meclis'e sevk edilecek. Yasanın çıkmasıyla da taşeron işçilerin kamu çalışanı olması için süreç başlayacak.

Kapsama giren personel, yasa çıktıktan sonra 1 ay içinde kendi kurumlarına başvuruda bulunacak. Takvim'deki habere göre, Kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik sınav yapılacak.

Taşeron İşçiler için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Binlerce Taşeron İşçiyi yakından ilgilendiren yeni gelişme İşçilerin yüzünü güldürecek türden. İşte Taşeron İşçiler hakkında yapılan son açıklamalar ve merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Kamuda çalışan 720 bin taşeron işçiyle ilgili gerçekleştirilecek yasal düzenleme için çalışmanın tamamlandığı, şu anda son rötuşlarının yapıldığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

TAŞERON İŞÇİLER KIDEM TAZMİNATINDAN FAYDALANACAK MI?

Taşeron işçilerin "özel sözleşmeli personel" statüsüne geçirilmesi ve özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması düzenlemelerinde sürece dahil olmadıkları iddiasında bulunan sendikalar, kıdem tazminatıyla ilgili olası bir düzenlemeden önce görüşlerinin alınmasını istiyor.