Gazete Vatan Logo

Taşeron İşçiler için Binali Yıldırım ne dedi kadro için son durum ne?

Binlerce Taşeron İşçi'nin merakla beklediği kadro haberi için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması Taşeron İşçilerin kadro gelişmelerinin son halkası oldu. İşte tüm merak edilen soruların yanıtları ve Taşeron İşçiler'in kadroya alımı için Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları...

Taşeron İşçiler için Binali Yıldırım ne dedi kadro için son durum ne?

Taşeron İşçiler kadroya alınmak için artık sabırsızlanıyorlar. Yetkililerden gelen açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Başbakanlık koltuğuna oturan Binali Yıldırım'da Taşeron İşçilerin kadroya alımı ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunmuştu. Peki Taşeron İşçiler için son durum ne? Kadro açılacak mı? Ne zaman açılacak? İşte Taşeron İşçiler'in kadroya alımı hakkında son gelişmeler ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar...

İŞTE BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN O AÇIKLAMALARI

Binali Yıldırım'ın Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki Taşeron İşçilerin kadroya alınması törenindeki o konuşmaları;

"Bizim inancımız şudur , Aynı işi yapıyorsa bütün çalışanların aynı şekilde muamele görmesi gerekir. Alın terini, akıl terini, üretime bu ülkenin geleceğine koyan insanların , farklı bir sınıflandırılmaya tabi tutulması asla ve asla kabul edilemez. Bu çalışma barışına da aykırıdır. Bizim inancımıza da aykırıdır. Onun için bu çarpıklığı bu yanlışı ortadan kaldırmak için hükümetimiz ortaya bir irade koydu. Ve kamudaki tüm taşeron arkadaşlarımızın devlet kadrolarına asli işlerini yapacak şekilde bir sürekli statüye getirilmeleri kamuoyuna AK Parti'nin yeni dönemdeki tahahhütüdür."

Haberin Devamı

720 bin taşeron işçinin kadroya geçeceği haberi geçtiğimiz aylarda açıklandı. Yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte gözler taşerona kadronun ne zaman olacağına çevrildi. Taşerona kadroda şartlar değişmese de yeni hükümetin ilk reformlarından biri çalışma hayatı ve ekonomi olacak.
Çalışma hayatıyla ilgili gündemden düşmeyen iki düzenlemede gözler 65. hükümette. Aralık ayında açıklanan “3 aylık reform” paketinde yer alan 'taşeron işçilerin kadroya alınması' ve 'kıdem tazminatı' 65. hükümet tarafından hayata geçirilecek.
"KIDEMDE TEKNİK ÇALIŞMA TAMAMLANDI"
Yeni hükümette de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini sürdürecek olan Süleyman Soylu, geçen hafta yaptığı açıklamada kıdem tazminatı düzenlemesinin teknik çalışmalarının tamamlandığını ve 65. hükümet tarafından kamuoyuna duyurulacağını açıklamıştı.
Mevcut kıdem tazminatı uygulamasıyla çalışanların yüzde 86'sının tazminat alamadığını belirten Soylu, "Gerek çalışanlarımız, gerek işverenlerimizin çok net bir şekilde, kendi var olan durumlarını net ve iyi görebileceği bir çalışma oldu"açıklamasını yapmıştı.
TAŞERON İŞÇİLERE KADRODA SON DURUM TARİH VE ŞARTLAR
Hükümet programını açıklayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ise konuyla ilgili olarak, “İş güvenliği ve kıdem tazminatı hususları tüm sosyal taraftarlarla görüşülerek çalışanın hak ve hukuku gözetilmek suretiyle birlikte çözüme kavuşturulacak” demişti.
TAŞERON İŞÇİ DÜZENLEMESİ
Kamuda çalışan 720 bin işçiyi ilgilendiren 'taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesi' de sırada bekleyen bir diğer önemli düzenleme.
KIDEM TAZMİNATİ NEDİR KİRALIK İŞÇİ ALABİLİR Mİ?
Taşeron işçilerin hangi statü ile kamu kurumlarında istihdam edileceği henüz net değil. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu'nun konuyla ilgili son açıklamalarına göre, kamuda çalışan taşeron işçilerin, kadroya geçerken 'özel sözleşmeli personel' olarak niteleneceği yönünde...

Haberin Devamı