Gazete Vatan Logo

Taşeron işçi 'alacağını' hangi işverenden talep eder? Ödemeden kim sorumludur?

Taşeron sistemindeki en büyük sorunlardan birisi, işçinin alacaklı olduğu zamanlarda bu alacağını kimden tahsil edeceğidir. Peki, taşeron olarak çalışan bir işçi, kendi şirketinden tahsil edemediği alacağını nasıl tahsil edebilir? Ödemeden hangi şirket sorumludur? İşte detaylar…

Taşeron işçi 'alacağını' hangi işverenden talep eder? Ödemeden kim sorumludur?

Taşeron sistemindeki işçinin alacaklı olduğu durumlardaki alacağını tahsil etme durumu, hala en büyük sorunlardan bir tanesi. Alacaklı olan işçinin parasını talep edeceği durumlarda hangi şirketten ödeme alacağı sorun yaratıyor. Peki, taşeron olarak çalışan bir işçi, kendi şirketinden tahsil edemediği alacağını nasıl tahsil edebilir? Ödemeden hangi şirket sorumludur? İşte konuyla ilgili merak edilenler…

ÖDEMEDEN KİM SORUMLUDUR?

4857 sayılı İş Kanununa göre, asıl işveren, alt işverenin işçilerine karşı o işyeri ile ilgili olarak Kanundan, iş sözleşmesinden veya alt işverenin taraf olduğu toplu iş sözleşmesinden doğan yükümlülüklerinden alt işveren ile birlikte sorumludur. Bu sebeple işçi ücretini asıl işverenden talep edebilir.

Kamu kesiminde asıl işverenle taşeron arasındaki alt işverenlik sözleşmesi genellikle bir yıllıktır. Alt işverenlik sözleşmesi her yıl yenilenir veya bir başka taşeronla yeni sözleşme yapılabilir. Eğer bu süreçte işçinin iş sözleşmesi (hizmet akdi) feshedilmiyor ve işçi aynı işi yapmayı sürdürüyorsa, işçinin kıdem tazminatı ve ücretli izin hakları devam eder. Yargıtay, taşeronun değişmesini İş Kanunu'ndaki "işyeri devri" olarak yorumlamaktadır. İşyeri devrinde işçinin iş sözleşmesi aynen devam etmektedir. Asıl işverenin işyerindeki işi sona eren taşeron eğer işçilerinin iş sözleşmelerini feshetmez, onlara kıdem tazminatlarını ve diğer haklarını vermezse, bu işçiler (tüm haklarıyla) yeni taşerona devredilmiş sayılmaktadır. Bu şekilde taşeron değiştiğinde işçinin kıdemi ve diğer haklan yanmamakta veya sıfırlanmamaktadır.

Haberin Devamı

TAŞERON FİRMANIN DEĞİŞMESİ İZİN ALACAĞINI ETKİLER Mİ?

Alt işveren işçisinin aynı işyerinde aralıksız bir biçimde çalışmasını sürdürmesi durumunda, taşeron firmanın değişmiş olmasının yıllık izne bir etkisi olmamaktadır. İşçi yıllık izne hak kazanma süresini (en az 1 yıl) doldurduğunda bu hakkını kullanabilecektir.

TAŞERON İŞÇİSİ KİMDİR?

Bir işyerinde yardımcı işler taşerona (alt işverene) verilebilir. Yardımcı işlerde iş alan taşeron gerçekten yalnızca yardımcı işlerde işçi çalıştırıyorsa ve işin yönetimi gerçekten taşerondaysa, işçiler taşeron işçileridir. Bunlara “taşeron işçileri” diyebiliriz. Bir işyerinde asıl işin bir bölümü “teknolojik nedenlerle uzmanlık” gerektirebilir. Gerçekten “teknolojik nedenlerle uzmanlık” gerektiren bir işte çalıştırılanlar, işin yönetiminin de taşeronda olması koşuluyla, taşeron işçileridir.

Haberin Devamı

Bu işçilerin öncelikli hakkı, alacaklarının taşeron tarafından ödenmemesi durumunda asıl işverenin sorumluluğudur. "Taşeron işçileri" 4857 sayılı İş Kanunu'nda yazılı tüm haklara sahiptir. Kıdem tazminatı, fazla çalışma ücreti, genel tatillerde ve hafta tatillerinde ücretli izin, yıllık ücretli izin bu haklar arasındadır. Taşeron işçisi olanların öncelikli sorunu, taşeronların değişmesi durumunda bu haklarının nasıl uygulanacağıdır.