Gazete Vatan Logo

Taşeron çalışanlara müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'ten önemli açıklamalar...

Taşeron çalışanlara müjde!

Faruk Çelik, taşeron uygulamalar konusundaki çalışmalarının Başbakanlığa taslak olarak sunulduğunu belirtti. Taşeron uygulamasının, çeşitli vesilelerle gündeme taşınan önemli bir sorun olduğunu kaydeden Çelik, taslağın, taşeron çalışanlarının yıllık izinleri, kıdem tazminatı ve ücretlerinin güvence altına alınması, sözleşmenin kısa değil asgari 3 yıl yapılması, asıl işveren ile alt işverenin kesin olarak ayrılması gibi düzenlemeleri içerdiğini söyledi. Çelik, kısa süre içinde parlamentoya göndermek istedikleri söz konusu taslakla ilgili olarak gruplar arasında uzlaşma olacağı inancını taşıdığını ifade etti.



EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR...

Emeklilikte yaşa takılanlar konusuna da değinen Çelik, "Burada, 2000 yılı öncesi işe başlayanlarla ilgili bir sorun yaşanıyor. Kademeli bir emeklilik söz konusu. Anayasa Mahkemesi de bu kademeli emekliliği onaylamış. Biz de onların sağlıktan yararlanmaları konusundaki sıkıntıyı gidermek için Bakanlar Kurulu'na sevk ettiğimiz düzenlemede, çalışmalarımızı huzurunuza getirmiş olacağız" diye konuştu.

Anket

Emekli maaşlarının günümüz şartlarında yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır
Fikrim yok






MEMURA DERECE VERİLMESİ

Faruk Çelik, memura derece verilmesi, 4-C konularının toplu sözleşmede gündemlerinde olduğunu bildirdi.
Çelik, "Memura derece konusunda uzlaşı sağlanma gayreti içindeyiz. 4-C statüsü ile ilgili olarak bu toplu sözleşmede yüzde 40 oranında ücret artışı sağladık. Ama 4-B olma talepleri ile ilgili henüz karar aşamasında değiliz. Tartıştığımız konulardan biri. Statü değişikliği ile ilgili taleplerine saygı duyuyoruz ama bu konuda bir uzlaşmaya ihtiyaç var. O noktaya gelmedik" dedi.

Haberin Devamı