Gazete Vatan Logo
Magazin Tasarımın kalbi İstanbul’da atacak

Tasarımın kalbi İstanbul’da atacak

Tasarımın kalbi İstanbul’da atacak

Hussein Chalayan, Atıl Kutoğlu, Michael Young, Minna Parikka, Ayşe&Ece Ege ve daha pek çok önemli isim 19-23 Ekim tarihlerinde İstanbul’da ilk kez düzenlenecek olan Türkiye Tasarım Haftası için İstanbul’da olacak. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı’nda T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM işbirliğinde gerçekleşecek Türkiye Tasarım Haftası/Design Week Turkey endüstriyel tasarım, moda ve görsel iletişim tasarımında dünyanın önde gelen isimlerine ev sahipliği yapacak.

- IKEA’nın 2017 yaz sezonunda satışa çıkacak özel limited print serisi için desen tasarımı yapan Pınar&Viola markasının kurucularından Pınar Demirdağ, Türkiye Tasarım Haftası’nda moda tasarımında grafiğin yansımaları adlı konuşmasıyla ziyaretçilerle buluşacak.

- Konferans için İstanbul’a gelecek önemli isimlerden biri de Michael Young. İç mimariden teknolojiye farklı alanlarda tasarımlar yapan Young, son 20 yılda tasarım dünyasının önde gelen isimlerinden biri oldu.

- Dijital sanat ve tasarım alanında dünyanın öncü isimlerinden biri olan Daniel Widrig’in de tasarımları Raw sergisi kapsamında Türkiye Tasarım haftası’nda sergilenecek. Uzun yıllar Zaha Hadid ile çalıştı ve Hadid’in en ikonik bina ve ürünlerinin tasarımında yer aldı.

Haberin Devamı

- Minna Parikka da Tasarım Haftası’nda. Parikka’nın ayakkabıları, tavşan kulakları, ponponları Lady Gaga, Taylor Swift, Cara Delevingne, Kylie Jenner, Fergie, Palamo Faith, Beth Ditto gibi ünlü isimler tarafından giyiliyor. Tasarımcı cesur işlere imza atıyor.