Gazete Vatan Logo

Tasarım outlet bin kişiye iş kapısı açacak

Nurol’un ikinci AVM yatırımı Oasis Designer Outlet, Nisan ayında Güneşli’de açılıyor.80 milyon dolar yatırım yapılan ve 120 üst segment markanın yer alacağı outlette 1.000 kişiye istihdam sağlanması ve 300 milyon liralık iş hacmine ulaşılması hedefleniyor

Tasarım outlet bin kişiye iş kapısı açacak

Nurol, 18 yıl aradan sonra ikinci AVM yatırımını İstanbul Güneşli’deki Nurolpark projesi içinde hayata geçiriyor. Şirketin Bodrum’daki AVM’si Oasis ile aynı adı taşıyacak olan outlet konseptindeki AVM, 80 milyon dolara mal olacak ve Nisan ayında açılacak. 30 bin metrekare alana yayılan Oasis’teki süpermarket, rahat otopark ulaşımı sağlanacak şekilde konumlandırıldı. Hızlı kasaların bulunduğu bölüm Türkiye’de ilk kez tüketicileri Shop&Drive konseptiyle tanıştıracak. Outlet’te aralarında Crate and Barrel, Vakko, Damat, Porland’ın da olduğu 120 marka yer alacak. Üçte birlik bölümü yeme-içme ve eğlence alanlarına ayrılan outlette 1.000 kişiye istihdam sağlanması ve 300 milyon liralık iş hacmine ulaşılması hedefleniyor.

18 yıldan sonra ikinci

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, açıkhava AVM’si olarak projelendirilen Oasis Designer Outlet’in üst segment markaları, kolay girişi, yeşil alanları ve yeme-içme alanlarıyla fark yaratacağını söyledi. Hatipoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

Yeni yatırım olacak

“AVM’lerde son yıllarda görmekten hoşlanmadığımız tüm zorlukları Oasis’te kaldırdık. Sinema, yeme-içme, eğlence alanlarının hepsine çok kolay ulaşılacak. Ofis yatırımları bakımından İstanbul’un en yüksek kapasiteli bölgesi olan Basın Ekspres ve çevresindeki 2 kilometrekarelik alanda günlük 5 milyonun üzerinde nüfus hareketi söz konusu. Atatürk Havalimanı’na 6 dakika, yeni havalimanına 12 dakika uzaklıkta konumlanan Oasis zengin mağaza dağılımıyla öne çıkacak. Pek çoğu yabancı zincirlere ait 18 otel bulunan Güneşli ve çevresinde, yılda 1 milyonun üzerinde geceleme yapılıyor. Yıllık 150 milyonun üzerinde yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olması planlanan yeni havalimanı da devreye girdiğinde Oasis Designer Outlet bölge ticareti açısından da tam bir vaha haline gelecek.” Hatipoğlu, AVM yatırımlarına devam edeceklerini de kaydetti.

Gayrimenkulde ortaklık düşünüyoruz

SAMİM Hatipoğlu, Ortadoğu ve Körfez’de uzun soluklu ortaklıkları olduğunu ve bölgenin önemli aileleriyle işbirliği yaptıklarını hatırlattı. Hatipoğlu, “Katar, Abu Dabi, Suudi Arabistan’da önemli ailelerle ortaklıklarımız var. Gayrimenkulde de böyle ortaklıklar düşünüyoruz. Her hafta kapımızı çalan yabancı yatırımcılar var. Çinliler portföy yatırımı yapmak istiyor. Uzakdoğu ülkelerinden konuştuğumuz yatırımcılar var ancak biz olaya sadece konut satışı olarak bakmıyoruz. Kazan-kazan projeler yapmaktan yanayız” diye konuştu.

Haberin Devamı