Gazete Vatan Logo

Taş evlerin yeni adresi Urla olacak

Alaçatı’da inşa ettiği taş evlerle tanınan Veryeriler, yeni pazarı olarak Urla’yı seçti. İzmir’in emlak piyasasının çok canlandığını söyleyen Veryeriler İnşaat’ın patronu Alpan Veryeri, “Yeni pazar olarak Urla’yı belirledik. Urla, yeni Alaçatı olacak. Ancak Alaçatı’dan da vazgeçmiyoruz” dedi

Taş evlerin yeni adresi Urla olacak

Son dönemde gayrimenkul piyasasında İzmir’in yıldızı parlıyor. İstanbul’da markalı proje geliştiren şirketler birer birer İzmir’de yeni yatırımlarını açıklıyor. Özellikle Osmangazi Köprüsü’nün açılmasının sonrasında büyük ivme kazanan İzmir’de gayrimenkule olan talep de artıyor.

Yıllardır Çeşme ve Alaçatı’da 400’ü aşkın taş ev tamamlayan Veryeriler İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Veryeri ile İzmir’in artan gayrimenkul potansiyeli ve yeni yatırım planlarını konuştuk. Osmangazi Köprüsü sayesinde İstanbul-İzmir arasının 3.5-4 saate indiğini hatırlatan Alpan Veryeri, İzmir’in emlak piyasasında canlılığın başladığını ve bu hareketin önümüzdeki dönemde daha da artacağını vurguluyor. Büyük şirketlerin merkezlerini İzmir’e taşımaya başladığını ve İstanbul’dan İzmir’e 30-40 bin kişinin göç etmesinin beklendiğini ifade eden Veryeri, bunun da kentte yeni konut ihtiyacını artıracağını söylüyor. İzmir’deki bu hareketliliğin Çeşme’ye de yansıdığını ifade eden Veryeri, İstanbul’da markalı proje yapan firmaların da Çeşme’ye adım atmaya başladığını anlattı.

Haberin Devamı

Yeni projeler satışta

Bu gelişmelerin arsa fiyatlarını da oldukça etkilediğini belirten Veryeri, “Çeşme ve Alaçatı, arzın az talebin bol olduğu bir yer haline geldi. Alaçatı Köyiçi’nde inşaat yapılabilecek yalnızca 50-60 tane parsel kaldı. Bu da arsa fiyatlarını yükseltti. Arsaların metrekare fiyatları 2 bin liralardan 4 bin 500 liralara geldi. Bu da haliyle ev fiyatlarını etkiledi. Taş evlerin metrekare fiyatı 15 bin liralara kadar yükseldi” diye konuştu.

Veryeriler İnşaat’ın bölgedeki yatırımlarından da söz eden Alpan Veryeri, “Şu anda 12 adet taş evden oluşan Alaçatı Değirmen Taş Evler’in satışlarına başladık. Evlerin inşaatına Ekim’de başlayıp Haziran’da teslim edeceğiz. Talep geldiği için tek katlı müstakil taş evler projesine başladık. 8 adet evden oluşan Alaçatı Köyiçi Taş Evler projemiz var” dedi.

Yeni hedef Urla

Veryeri, Çeşme ve Alaçatı’dan sonra hedef bölgelerinin Urla olduğunu açıkladı. 2018’de Urla’ya adım atacaklarını anlatan Veryeri, şunları söyledi: “Alaçatı’daki taş evler konseptini Urla’ya da taşıyacağız. Eski Urla evlerinin dokusunu koruyarak projeler yapacağız. Bahçelerinde üzüm bağları olacak” dedi. Urla’nın 10 yıl içinde yıldızının parlayacağının altını çizen Veryeri, “Urla isterse bir Alaçatı olabilir. Biz de Urla’da uzun soluklu olacağız. Ancak Alaçatı’yı da terk etmiyoruz. Alaçatı’da önümüzdeki dönem için 40 evlik yatırım planımız var. Urla’yı ikinci pazar olarak görüyoruz.”

Haberin Devamı

Çeşme’de otel açıldı
ÇEŞME’DEKİ kendi özel plajı olan, marinaya yürüme mesafesindeki Quattordici projelerindeki oteli 1 Ağustos itibarıyla devreye aldıklarını ve kendilerinin işlettiğini ifade eden Alpan Veryeri, “Sezonluk, aylık veya haftalık kiralamalar yapıyoruz. 1+1, 1.5+1 ve 3+1 dairelerimiz var. 1+1’ler aylık 10 bin ile 12 bin lira, 1.5+1’ler aylık 18 bin lira, 3+1’ler de aylık 20 bin liraya kiralanabiliyor” diye konuştu.