Gazete Vatan Logo

Tartışmalı dolguda sona doğru

Ordu’da, çevrecilerin yapımına karşı çıktığı, denizin doldurulmasıyla yapılan yeni sahil düzenlemesi çalışmaları tamamlanmak üzere

Tartışmalı dolguda sona doğru

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu İlçesi’nde, rıhtım bölgesinde denizin doldurulması sonucu yeni sahil düzenlemesi çalışması yapıldı. Bir grup çevreci, geçen yıl başlatılan çalışmalara tepki göstererek, projenin kamuoyuna açıklanmadığını iddia edip, denizin doldurulmasına ilişkin başlatılan çalışmaların durdurulması için eylem yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP’li bazı milletvekilleri ile partililerin de katılımıyla yürüyüş düzenlenerek, çalışmaların durdurulması istendi. Ancak rıhtım bölgesinde, sahil şeridinde deniz taşla doldurulup 6-10 metre genişletilmiş alanında çalışma yapıldı.

‘Vatandaş beğendi’

Sona yaklaşılan çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve vatandaşların da büyük beğeni ile karşıladığını ileri süren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Projemiz kapsamında bisiklet yolu, koşu yolu, kordon dolaşım alanı ve merdiven oturma basamakları yer alıyor. Bu alanda mevcut atıl haldeki iskeleyi de düzenledik. Yeni çelik konstrüksiyon iskelenin kurulumu ve ahşap döşeme çalışmalarımız sona erdi. Geriye kalan üstyapı çalışmalarını da kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız” dedi.

Haberin Devamı