Gazete Vatan Logo
Magazin Tarkan şıkıdım şıkıdım oynattı

Tarkan şıkıdım şıkıdım oynattı

İnönü Stadı'nda 30 bin kişinin karşısına çıkan Tarkan, sahne şovuyla dünyaca ünlü starları aratmayan bir performans sergiledi

Görkemli bir sahne düzeni, ışık oyunları, havai fişekler, hem modern hem de otantik dans şovları... Tarkan'ın İnönü Stadı'nda verdiği AVEA konseri, dünyaca ünlü starların yurtdışı konserlerini aratmadı doğrusu... Stadın yeni açık tribün hariç, her yanı tıklım iklimdi. Sahanın yarısından fazlası da öyle... Yaklaşık 30 bin kişinin geldiği konserde, her yaş ve her profilden insana rastlamak mümkündü. Torununu kucaklayan anneanne de vardı, sarmaş dolaş sevgililer de... Türbanlı genç kızlar, göbeklerindeki pearcinglerini açıkta bırakan yaşıtlarıyla yan yana ve heyecanla megastarın sahneye çıkacağı anı bekliyordu.

Ünlüler akın etti
Ve işte o an... Havai fişekler eşliğinde sahneye asansörle çıkan Tarkan, yaklaşık iki saat boyunca hemen tüm şarkılarını söyledi. Bu tablo bir ara "Kıskananlar Çatlasın" tezahüratına yol açtı. Gerçekten de kıskanılmayacak gibi değildi. Tarkan bu tezahürata önce güldü sonra "Bizi yerden yere vuranlara sevgilerimizi gönderiyoruz" dedi. Konseri izlerken Tarkan'a kimi meslektaşlarından gelen tepkileri hatırladım da keşke burada olup bu atmosferi yaşasalar diye düşündüm. Çünkü kimse alınmasın ama Türkiye'deki hiçbir şarkıcının böylesi bir konser performansını izlemedim. Tarkan selülit fotoğraflarıyla, ya da o "O teyzem, bu ablam" edebiyatıyla değil her ayrıntısı hesaplı bir organizasyonla karşımızdaydı. Siren Ertan, Tayfun, Reyhan ve Revna Demirören, Sibel-Ferruh Karakaşlı, Gülay Kamaz, Özlem Yıldız ile sevgilisi Sinan Serter, Ozan Doğulu, Atilla Saral, Burcu Güneş, Melisa Tapan gibi tanıdık simalar da bu muhteşem konseri kaçırmamıştı.

Kıl oldum abi!
Ve "Gül Döktüm Yollarına" şarkısıyla tüm stat ayaklandı. Şıkıdım şıkıdım oynuyordu seyirciler... Ancak asıl sürpriz Tarkan'ın çıkış parçası "Kıl Oldum Abi"yi söylemesiyle ve bu sırada eski görüntülerinin barkovizyondan verilmesiyle yaşandı. Tarkan böylelikle eski görüntülerine 'kıl' olmadığını ispatlamak istiyordu sanki... Konserin tek eksiği ise yeni şarkılardı kuşkusuz...Tarkan'ın single dışında çok acil yepyeni bir albüme ihtiyacı var. Çünkü bu görsellikle aynı repertuar en fazla iki kez daha alkış toplar... Ya sonrası?

Yabancı dansçılarla 'seksi' şov
Tarkan'a Fransız, Amerikalı ve Türk dansçılarından oluşan 12 kişilik dans grubu eşlik etti. Dansçılar, seksi figürleriyle izleyenleri coşturdu. Bu arada dansçılara konuşma yasağı getirildiği öğrenildi. Bunun nedeni olarak ise daha önce Tarkan'ın klibinde oynayan Sinemis Candemir'in medyada fazla yer alması gösterildi.

500 kişilik prodüksiyon ekibi çalıştı
* Tarkan, 3 gün öncesinden orkestrasıyla provalara başladı.
* Megastarı 30 bin kişi izledi. 25 bini AVEA'dan kontör karşılığında bilet alanlar 5 bini ünlülerin yer aldığı VIP konuklardı.
* Konser için Almanya'dan 7 ton ses kayıt malzemesi geldi.
* Tarkan'a 27 kişilik orkestra eşlik etti ve 500 kişilik prodüksiyon ekibi çalıştı.
* Sahneyi daha önce Eminem ve Jon Bon Jovi gibi isimlerle de çalışan Justin Collie tasarladı.
* Her şarkı sırasında barkovizyondan özel görüntüler gösterildi.

Haberin Devamı