Gazete Vatan Logo

Tarımda Hektaş ve Ankara Üniversitesi işbirliğine gitti

Tarımsal ilaç ve teknolojide dışa bağımlılığı azaltmak üzere Oyak Grubu şirketi Hektaş ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği yaptı

Tarımda Hektaş ve Ankara Üniversitesi işbirliğine gitti

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Oyak Grubu şirketlerinden Hektaş, tarımsal ilaç ve sektörel teknolojide dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla iş birliği yaptı. Ar-Ge odaklı bu iş birliği kapsamında yeni teknoloji, ürün ve tarımsal yöntemler üzerinde çalışmalar yapılacak. Fakültenin Geleneksel Hasat Bayramı olan 19 Temmuz’da imzalanan protokol kapsamında, tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik Ar-Ge projeleri gerçekleştirilecek.

Tarımsal verimliliğin yanı sıra akıllı cihazlara (IoT), drone ve benzeri araçlara ekonomik bir şekilde erişimi de hedefleyen Ar-Ge projelerinin, çiftçilerin hassas tarım uygulamalarına hakim olmasını sağlaması bekleniyor. Uzun vadede tarım ilacı ithalatının azaltılmasına ve yerli üretimin iç talebi karşılamasına katkıda bulunmak hedefleniyor.

Hektaş Genel Müdürü Levent Ortakçıer, işbirliği ile ilgili olarak şunları kaydetti:

“Tarıma katma değer sağlayacak, dışa bağımlılığı azaltacak yeni ürün ve yöntemler geliştirmeyi planlıyoruz. Çiftçilerimizin yeni teknolojilere daha rahat erişmesi adına çözüm ararken, ülkemizin milli tarım politikasının gelişmesine destek olacağız.”

Haberin Devamı