Gazete Vatan Logo

Tarık Akan’ın Taş okulu OKS İstanbul birincisi

Çoğu kişinin bir okulu olduğunu bile bilmediği Tarık Akan, eğitimde büyük bir başarı yakaladı

200 yıllık bir binada 17 yıldır eğitim veren Özel Taş İlköğretim Okulu, son 3 yıldır İstanbul’da ilk 5 içinde yer alıyor. Bu yıl ise birinci oldu. Taş İlköğretim Okulu’nun OKS’de kaydettiği ortalama başarı puanı, İzmir ve Ankara’nın en başarılı okullarının da üstünde. Okulun sahibi ise eski Türk filmlerinde yakışıklılığıyla genç kızların yüreğini yakan, olgunluk döneminde ise oyunculuğuyla alkış toplayan Tarık Akan. Ünlü oyuncu 500 öğrencinin eğitim gördüğü okulunun başarısıyla büyük gurur duyduğunu söylüyor ama hemen ekliyor: “Bu başarı eğitim kadromuz ve öğrencilerimizin. Ben sadece okulun sahibiyim. Onların emeğinin üstüne çıkıp çok fazla konuşmam doğru olmaz. Bu yüzden geri planda kalmayı tercih ediyorum.” İşte bu nedenle de çoğu kişi Tarık Akan’ın bir okulu olduğunu dahi bilmiyor. Müdür yardımcısı Bülent Fidan ve Tarık Akan’la okulu geziyoruz. Atatürk büstünün altında “Demokrasiyi yaşatacağız” yazıyor. Akan bu noktada söze giriyor: “Bakırköylüyüm. Okuduğum okulu 17 yıl önce kültür sanat merkezi yapmak için kiraladım. Ancak tiyatroyu sığdırmak mümkün olmadı. Bir arkadaşım, ’Burayı okul yapsana’ dedi. Fikir güzeldi. Hemen kolları sıvadık. Çok doğru bir karar verdiğime inanıyorum. Atatürkçü, çağdaş dünyayla yarışabilecek öğrenciler yetişiyor bu çatı altında.”

Ezbersiz eğitim
Okulun başarısının altındaki etkenleri ise Müdür Yardımcısı Fidan özetliyor: “Eğitim kadromuz çok fedakar öğretmenlerden oluşuyor. Cumartesi günleri bile akşama kadar buradalar, çocukların eğitimiyle bire bir ilgileniyorlar. Zaten öğretmen sirkülasyonu hemen hemen hiç yaşanmaz bizde. Bu da istikrarı ve başarıyı getiriyor. Tam bir ekip ruhuyla çalışıyoruz. Sorgulamaya dayalı ezbersiz bir eğitim sistemi uyguluyoruz. Düşünmeye, sorgulamaya ve böylece öğrenmeye yönlendiriyoruz.”

Yılda 4.600 sayfa
Fidan, her yıl 3 bin yeni kitabı kütüphanelerine kazandırdıklarını söylüyor: “Her öğrencinin okuduğu kitap sayısını takip ediyoruz. Geçen yıl ortalama her öğrencimiz 4 bin 600 kitap sayfası okudu. Bu müthiş bir rakam.” Tarık Akan bu sözleri gururla gülümseyerek onaylıyor.

Yıllık fİyatı 12.900 YTL
Taş İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilerin yüzde 90’ı OKS’de Anadolu Liseleri’ni kazanmış. Bunda hafta sonları düzenlenen kursların etkisi yüksek. Okulun hazırlık sınıflarının fiyatı 8.500, diğer sınıflarının fiyatı ise 12.900 YTL.

OKS’de İstanbul’un İlk 10 okulu

Özel TAŞ İlköğ. Okulu 389,033

Özel Bilfen Çamlıca 387,970

Özel Ataşehir Bilfen 386,464

Özel Üsküdar Sev 385,064

Özel Alev 383,829

Özel Kartal Doğa 379,876

İTÜ Geliştirme Vakfı 375,774

Özel Küçük Prens 372,228

Özel Günhan 372,793

Özel MEF 371,830

Haberin Devamı