Gazete Vatan Logo

Tarihi taleple İzmir’e gidiyor

Dap Yapı, İzmir’e açılıyor. 400 milyon lira yatırımla 30 katlı 2 kulede 700 konut yapacak olan şirket, şimdiden 13 bin 500 talep aldı. Ziya Yılmaz, “Projemize tarihin en yüksek talebini bekliyoruz” dedi

Tarihi taleple İzmir’e gidiyor

Dap Yapı, Anadolu’ya İzmir’den açılıyor. İzmir Bornova’da 400 milyon liralık yatırımla yeni bir proje gerçekleştirmeye hazırlanan Dap Yapı, İzmir’e tek proje için değil kalıcı olmak için gidiyor. Şehrin potansiyeline inandıklarını belirten Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek yeni otoban ve Körfez Geçiş Köprüsü, İzmir’in kırılma noktası oldu. Biz de İzmir’e inandık ve yatırım kararı aldık” dedi.

İzmir’de kalıcı olacaklarını vurgulayan Yılmaz, şehrin potansiyelini şöyle anlattı: “Artık İzmir, İstanbul’dan göç alıyor. Son bir yılda 24 bin kişi İstanbul’dan İzmir’e göç etmiş. Şehrin sanayisi son 10 yılda yüzde 140 büyüdü. Şehre gelen turist sayısı 1 milyonu buluyor. Her yönden geleceği parlak olan İzmir’de gayrimenkul değerleri de yükseliyor. 2 sene sonra yeni ve güzel bir projeden metrekaresi 10 bin liranın altında ev bulmak güç olacak.” Yeni projeleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, projenin Atatürk Stadı’na komşu ve denize 1.200 metre mesafede bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İzmir’in yerel mimarisine uygun bir proje geliştireceklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “İstanbul’da agresif projeler yaptık. 180 derece dönen bina, Kartal sahile yaptığımız İstMarina projesi, vazo mimarisindeki Vazo Kule, Tango yapan çiften esinlendiğimiz Tango Kule, Taksim’deki bal peteği görünümündeki projemiz bunlardan birkaçı. İzmir’de de yerel mimari üzerinden ilerleyeceğiz. İzmirlilerin yaşam kültürünü ve beklentilerini inceledik. Balkonlu ve teras evler yapmaya karar verdik. Projede 30’ar katlı 2 kule olacak ve 700 konut bulunacak. Ayrıca kulelerin altına ticari bir çarşı düşünüyoruz. Projenin ismini de henüz netleştirmedik.” Şimdiden yoğun talep aldıklarını ifade eden Yılmaz, günde 300 ile 1.000 kişi arasında değişen sayıda talep geldiğini, toplam talebin 13 bin 500’ü bulduğunu ifade etti. Yılmaz, “İzmir’e gayrimenkul sektörünün tarihinde ki en yüksek talebi alarak gireceğiz” dedi.

İstMarina yıl sonunda

Kartal’da yükselen İstMarina’daki alışveriş merkezinin tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Ziya Yılmaz, AVM’yi yıl sonunda açmayı planladıklarını açıkladı. Yılmaz, “160 mağazası bulunacak alışveriş merkezinde yüzde 75 doluluk oranını yakaladık” dedi.

Haberin Devamı