Gazete Vatan Logo

Tarih bugünü yazacak! Erdoğan imzayı attı

Referandumla kabul edilen anayasa değişikliği sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti'ye resmen üye oldu. Kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı'nın ilk sözü 'aşkıma döndüm' oldu. Erdoğan, 21 Mayıs’taki olağanüstü büyük kongrede AK Parti’nin genel başkanlık görevine dönecek.

Tarih bugünü yazacak! Erdoğan imzayı attı

16 Nisan referandumunda kabul edilen anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının partili olabilmesinin önünün açılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü AK Parti MKYK'sında alınan kararla bugün düzenlenecek törenle parti üyesi oldu.

ERDOĞAN KÜRSÜDE: "AŞKIMA DÖNDÜM"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıktı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;
  • 979 günlük ayrılığımız sona eriyor olması bana heyean veriyor. Bu kutlu yürüyüşü önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve kararlı sürdüreceğiz.
  • Kurucusu olduğum sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. Elimizde gelenin en iyisini yaptık.
  • Bu ülkede ikinci sınıf vatandaş yoktur. Bundan sonra yükümüz daha ağır.
  • 15 Temmuz Türk milletine yapılmış en büyük saldırılardandır. Böyle bir darbe girişiminin dünyada örneği yoktur. FETÖ'ye acırsak acınacak hale gelebiliriz.
  • Ülkede darbe teşebbüsü var biz OHAL ilan edemeyeceğiz beyefendilerden izin alacağız. Böyle bir şey var mı?

"AB FASILLARI AÇMAZSA GÜLE GÜLE"

  • AB bından sonra müzakere fasıllarını açmalı, açmazsa güle güle. Türkiye bunların kapı kulu değil. Önce fasılları halledin, sonra masaya otururuz.
  • Bugüne kadar ne dendiyse hepsi yerine geldi. Yakında NATO zirvesi var orada görüşelim, 5 madde yazmışlar. OHAL kalkması gerekir, vs. Geçin bunları geçin, siz ne yapacaksınız onu söyleyin. Sen önce git Fransa'daki OHAL'i kaldır. Fransa'da OHAL edecek biz edemeyeceğiz, beyefendilerden izin alacağız. Böyle bir şey olabilir mi? Önce verdiğiniz sözü tutacaksınız, fasılları kaldıracaksınız.
"YARIN SAYIN PUTİN'LE KONUŞACAĞIZ"
  • Suriye'de başlattığımız Irak Kalkanı Harekatı gerçekten silahlı kuvvetlerimizin başarılarla dolu bir sürecidir. Özellikle Cerablus operasyonu çok çok başarılı olmuş, DEAŞ oradan defedilmiştir. Ardından Rai, Dabuk operasyonları başarılı bir şekilde sürdürülmüş oralardan DEAŞ atılmıştır.
  • Şimdi sırada Münbiç ve Rakka var. Burada tabii ki hedef başta Amerika olmak üzere koalisyon güçleriyle beraber ne yaparız.
  • Yarın sayın Putin'le bunları enine boyuna konuşacağız. Temenni ederim ki, oradan hayırlı bir netice ile döneriz. 16'sında Amerika ziyaretimiz var. Buralardan inşallah yeni bir süreci başlatırız. Nihai kertede PKK, FETÖ, DEAŞ'ın ortak hedeflerine karşı ne yapacağız. Amaç bu ülkeyi bölmek, devleti çökertmek. Buna karşı milletimizle tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet diyoruz.

"PKK VE PYD'NİN HEVESİNİ KURSAĞINDA BIRAKACAĞIZ"

  • 16 Nisan için Türkiye'nin dört bir yanında çok koştunuz, çok gayret sarfettiniz. 81 vilayette tek millet anlayışını başarmamız lazım. Bunu başarmak bizim görevimiz, bizim elimizde. Kucaklıyoruz, kucaklaşacağız. Bu davete herkes gelmek zorunda değil. Sevgililer sevgilisi Hz. Muhammed'in davetine herkes icabet etti mi?
  • Biz çağrımızı yaparız, gelen gelir. Bizim bayrağımıza alternatif bir bayrak asla düşünülemez. Bizim o paçavralara o niyetlere bakanlara gereği neyse onu yaparız. PKK'nın PYD'nin Suriye'deki heveslerini kursağında bırakacağız. Bunu da herkes bilmelidir. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.15 sene önce ne söz vermiştik. Batı'da ne varsa Doğu'da, Kuzey'de ne varsa Güney'de olacak. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, enerji, gıda tarımda yaptık ve hala da yapmaya devam ediyoruz.

CHP'YE AİHM CEVABI

  • Kimse kimseyi aldatmasın. Önümüzde yerel seçimler, parlamento ve başkanlık seçimi var. Orada herşey daha net ortaya çıkacak. Türkiye'de başvurulması gereken heryere başvuru yapanlar var. YSK'ya gidiyorsun nihai kararını veriyor.
  • Sen onunla tatmin olmuyorsun, Anayasa Mahkemesi'ne gidiyorsun, oradan umudu kesiyorsun. Şimdi de AİHM' gidiyorsun. Oranın böyle bir yetkisi, seçim işlerine karışma yetkisi yok. Önümüzdeki seçimlere iyi hazırlanan milletin gönlüne girin. Hala Türkiye'yi ne kadar Türkiye düşmanı varsa, teröristler varsa kapılarına gidiyorlar. Teröristlerle kampanya sürdürecek kadar ne yazık ki seviye kaybına uğradık.

"REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ

  • %51 AK Parti oyu değil ama %48 CHP oyu değildir. 16 Nisan artık geride kalmıştır. Bundan sonra tüm planlarımızı 2019 seçimlerine göre yapmak zorundayız.
  • Tüm planlarımızı 2019 seçimine göre yapmalıyız
  • Hizmet gereklidir ama yeterli değildir. Yeterli olan halkımızın gönlüne girmektir, halkımızın gönlünü kazanmaktır.

Haberin Devamı

BİNALİ YILDIRIM GENEL MERKEZ'DE KONUŞTU

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım, törende konuşuyor. Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;
  • Gelecekse beklenen beklemek güzeldir.
  • Sayın Cumhurbaşkanım kendi kurduğunuz evinize hoşgeldiniz. Aslına bakarsanız ev sahibine de hoşgeldiniz demeye gerek yoktur. Bugün Türk siyaseti ve demokrasisi açısından tarihi bir gündür.
"DAHA GÜZEL GÜNLERİ BİRLİKTE GÖRECEĞİZ"
  • Emekleriyle, alın teriyle, akıl teriyle hizmet eden, 1 Mayıs'ı bayram havasında geçirdik. Her yerde barış ve kardeşliğin egemen olduğu bir ortamı yaşadık. Bütün sendika ve sivil toplum yöneticilerine sağduyulu yaklaşımları için teşekkür ederim. Vatandaşın huzurlu bir gün geçirmeleri için yoğun mesai yapan bütün güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Emeğin, alın terinin karşılığını tam anlamıyla veren bir sistemi hayata geçirmek için mücadele ediyoruz. Çalışanlarımızın her türlü beklentisine bugüne kadar kulak verdik bundan sonra da istişare mekanizmalarını aktif kullanarak daha iyi Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Daha güzel günleri birlikte göreceğiz, bundan zerre kadar şüphem yoktur. Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Aziz milletimizin kararı doğrultusunda ülkeyi yönetenleri milletin ve siyasetin üstünde görme anlayışı artık sona ermiştir. Milletin adamı, millete hizmetin adresi, kurumuna, AK Parti'ye milletin tasvibiyle bugün görüyor.

"CUMHURBAŞKANIMIZA TEKLİFİMİZİ SUNACAĞIZ"

  • Sayın Cumhurbaşkanım evinize yuvanıza tekrar hoşgeldiniz, safalar getirdiniz. Aslına bakarsanız ev sahibine hoşgeldiniz demeye de ihtiyaç yok. Bu şarkı burada bitmez diyerek millete hizmet yolunda sefere çıktığımız 14 Ağustos tarihi kadar sevinçliyiz. Milletin kurduğu, rotasını milletin çizdiği AK Parti bugüne kadar milletin verdiği talimat dışına hiç çıkmadı. Milletimiz Cumhurbaşkanımızın AK Parti'ye dönmesinin önündeki engeli tamamen kaldırmıştır. Millet partisini lideriyle buluşturmuştur, hayırlı olsun, mubarek olsun. AK Parti olarak 21 Mayıs'ta olağanüstü kongremizi yapma kararı verdik. Sayın Cumhurbaşkanımızı genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz. Şüphesiz kararı kongre üyeleri verecek şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bugün bir büyük mutluluğu yaşıyoruz. Geçmiş 15 yılda elde edilen tarihi başarıların ardından Türkiye'nin geleceğini inşa etmek üzere bugün yeniden saflarımızı sıklaştırıyor, gücümüzü tazeliyoruz."

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AK Parti kurucu üyeliği beyannamesini takdim etti.
ERDOĞAN RESMEN AK PARTİ'DE
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'den ayrıldı ve konvoyla beraber AK Parti binasına geldi. Erdoğan üyelik işlemleri sonrası grup toplantısında konuşacak. Salonaki herkes Erdoğan'ı ayakta karşıladı.
Erdoğan AK parti için imzayı attı. Artık resmen AK Parti'ye üye oldu.
BİNALİ YILDIRIM KAPIDA KARŞILADI

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 979 gün sonra tekrar üye olmak için kurucusu ve doğal lideri olduğu AK Parti'ye geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden makam aracıyla AK Parti'ye hareket eden Erdoğan'a, çok sayıda araç konvoyla eşlik etti.Erdoğan, AK Parti'ye Söğütözü Caddesi üzerindeki genel başkan girişinden girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı ve AK Parti genel başkan yardımcıları tarafından karşılandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra AK Parti'ye üyelik töreninin gerçekleştirileceği salona geçti.

GENEL BAŞKANLIK 21 MAYIS'TA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yine MKYK'da alınan kararla, 21 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan olağanüstü kongrede AK Parti'nin genel başkanlığı görevini de yeniden üstlenmesi bekleniyor.

2014'TE BIRAKMIŞTI

10 Ağustos 2014'te halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27 Ağustos 2014'te yapılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu'na devrederek partisine veda etmişti.

'YENİDEN KAVUŞMAK UMUDUYLA' DEMİŞTİ...

Olağanüstü büyük kongrede, partisine, "Adalet ve Kalkınma Partisini yani aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı da önce Allah'a, sonra sizlere emanet ediyorum. Yeniden görüşmek, yeniden kavuşmak umuduyla." sözleriyle veda eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 979 gün sonra yeniden kurucusu olduğu partiye katılacak.

ERDOĞAN'IN İLK AK PARTİ DÖNEMİ
- 14 Ağustos 2001 yılında AK Parti kuruldu
- 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti iktidara geldi. Recep Tayyip Erdoğan yasaklı olduğu için parlamentoya giremedi.
- 9 Mart 2003'te Erdoğan'ın siyasi yasağı kalktıktan sonra ara seçimlerde 22. Dönem Siirt Milletvekili seçildi.
- 11 Mart 2003'te Abdullah Gül hükümeti istifa etti. 14 Mart 2003'te Recep Tayyip Erdoğan hükümeti kuruldu
- AK Parti'nin genel başkanı olduğu 2002, 2007, 2011 genel seçimlerinden zaferle ayrıldı. 2004, 2009, 2014 yerel seçimlerinde de Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti Türkiye genelinde birinci oldu.
- 2007, 2010 referandumlarında kazanan taraf oldu.