Gazete Vatan Logo
Magazin Tarihi bir dizide oynamak isterim

Tarihi bir dizide oynamak isterim

SHOW TV’de ikinci sezonunu geride bırakan ‘Asla Vazgeçmem’ dizisinde Tolgahan Sayışman’la başrolü paylaşan Amine Gülşe “Tarihi bir dizide oynamak isterim” diyor

Tarihi bir dizide oynamak isterim

Dizinin ikinci sezonunu geride bırakmak üzeresiniz. Nasıl geçti iki yıl?

Benim açımdan çok verimli geçti. Birinci sezondan bu yana oyunculuk anlamında çok büyük bir yol kat ettiğime inanıyorum. Yazılan her yeni oyun bana farklı duygular getiriyor, bu da oyunculuk anlamında beni besliyor. Her yeni günde oyunculuk anlamında bir şeyler katıyorum kendime.

Dizi ilk başladığında her bölümü defalarca izliyordunuz. Hala durum böyle mi?

Evet, her bölümü defalarca izleme takıntım var. Sadece kendimi değil, diğer arkadaşlarımın da nasıl oynadığını, neye nasıl tepki verdiklerini, duygu değişim süreçlerini izliyorum. Kamera arkasını da bildiğinizde kamera önüne aktarılana daha detaylı bir gözle bakabiliyorsunuz. Kendimi izleyerek hatalarımı ve eksiklerimi gözlemliyor, gelecek performanslarım için daha bilinçli hareket ediyorum.

DOĞRU İNSANI BEKLİYORUM

Hayalinizde evlilik var mı?

Her genç kız gibi ben de evlenmeyi çok istiyorum. Ama doğru insanın karşıma çıkmasını bekliyorum.

Güzelliğin avantaj olduğunu düşünenlerden misiniz?

Haberin Devamı

Elbette bir avantaj. Ancak bir de ‘Güzelse aptaldır’ önyargısı var. Bu bana çok yanlış gelen bir düşünce. Güzel ya da çirkin, şişko ya da fit bunlar hiçbir insanın üzerine etiket olarak yapıştırılmamalı.İnsana insan olarak bakmak gerek. İnsanın ne kadar donanımlı olduğunu dış görünüşüne bakarak yargılayamazsın. Bu peşin hükümdür. Doğru bulmuyorum.

Tolgahan’la iyi bir ikiliyiz

Tolgahan Sayışman nasıl bir partner?

İyi bir ikili olduk ve güzel bir iş çıkarıyoruz ortaya. Tolgahan’la çok alıştık birbirimize.

Doğma büyüme İsveç’lisiniz. İstanbul hikayeniz nasıl başladı?

21 yıl İsveç’te yaşadıktan sonra İzmir Bergama’ya taşındık. Bir akşam televizyon izlerken Miss Turkey reklamını gördüm. Anneme döndüm, şakayla ‘Yaşım geçti gitti, hala güzel seçilmedim’ dedim. Annem de gülerek ‘Evet çok yaşlandın’ dedi. Yarım saat geçmedi annem internetten başvuru formu doldurup gönderdi. Sonrasında yarışmaya katıldım ve 2014 Miss Turkey birincisi seçildim. Böylece İstanbul hikayem başlamış oldu. Anlayacağınız hikayem film gibi başladı, filmlerle devam ediyor.

Haberin Devamı

İstanbul’a alıştınız mı?

Alıştım gibi… ‘Gibi’ diyorum çünkü henüz tam olarak alışamadım. Sürekli setteyim ve İstanbul’u dilediğimce keşfedemedim. Ben küçükken İstanbul’da bir evimiz vardı ve sürekli gelip kalırdık. Hatta pek çok müzeyi ailemle gezmişimdir. Bir süre İzmir Bergama’da yaşadık. Orası da İstanbul gibi tarihi bir yer. Bir de benim fotoğraf tutkum var. Bergama’da yaşarken gezdiğim her yerin fotoğrafını çekerdim. İstanbul’da da doyasıya gezip fotoğraflar çekmeyi çok istiyorum.

Sosyal medyada şarkı söylerken çektiğiniz videoları da paylaşıyorsunuz. Sesiniz de oldukça güzel. Neden senaristler size bir şarkı söyleme sahnesi yazmıyorlar?

Dizide oynadığım Nur karakteri çok sessiz, sakin bir kız. Trajedik bir hayat yaşadığı için de hırslı ve inatçı. Bir şarkı söyleme sahnesi olur mu, bilemiyorum. Bunu senaristler bilir. Ama şayet öyle bir sahne yazarlarsa seve seve şarkı söylerim. Güzel bir anı olur benim için.

Tarihi bir diziden teklif gelse oynar mısınız?

Haberin Devamı

Elbette, tarihi bir dizide rol almayı çok isterim. 2014 Türkiye Güzeli seçildiğimde uluslararası güzellik yarışmalarında Türkiye’yi temsil etmekten büyük onur duydum. Tarihi zaten çok seviyorum. Senaryosu tarihten beslenmiş bir projede yer almaktan mutluluk duyarım.