Gazete Vatan Logo

Tarih bile onu unuttu!

3 bin 600 yıllık firavun kalıntıları, unutulmuş bir hanedanın varlığını kanıtladı.

Mısır'ın Güney bölgesinde yapılan kazılarda arkeologlar, unutulmuş bir firavunun 3 bin 600 yıllık kalıntılarını gün yüzüne çıkardı.

Kalıntıların Kral Senebkay'a ait olduğunu ve arkeologların varlığından şüphelendikleri firavun hanedanının ilk kanıtını bulduklarını belirten arkeolog Josef Wegner, kazının yapıldığı alanda yaklaşık 20 keşfedilmemiş firavun mezarının olabileceğini açıkladı.

Mısır'ın El Uksur şehrinde bulunan meşhur Krallar Vadisi'ni sözlerine ekleyen Wegner, "Mezarın bulunması Krallar Vadisi'nin bulunması gibi bir durum. Önceden çok az kral mezarı bulacağımızı düşünüyorduk. Şimdi ise yaklaşık 20 firavunla karşı karşıyayız. Bütün firavun hanedanı buraya gömülmüş olabilir" diye belirtti.

Unutulmuş firavunun adının yanlış hecelenmiş bir örneği ile daha önce karşılaştıklarına değinen Wagner, ancak kazı ekibinin ilk defa doğru ismi duyduklarını söyleyerek, "İki gün boyunca kafa çok karışmıştı. Tarihte görülmeyen bir firavunun ismiyle karşılaştık. O yüzden ilk başta ne yapacağımızı bilemedik" diye konuştu.

Firavun Senebkay'ın bulunması ile ilk defa, yaklaşık MÖ 1600 yılında Mısır'ın kuzey ve güney krallıkları arasında hüküm sürmüş üçüncü bir firavun hanedanın varlığı kanıtlanmış oldu.
(Guardian)

Haberin Devamı