Gazete Vatan Logo

Tapuda yeni uygulama

TapuTakas uygulamasıyla tapu işlemlerinde yeni bir dönem açılacak

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında anlaşması imzalanan protokol kapsamında geliştirilen ve 17 Nisan 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. İdris Güllüce’nin de katılımlarıyla gerçekleştirilen basın toplantısı ile devreye alınan “TapuTakas” uygulamasının tanıtımı, 21 Mayıs 2015 Perşembe günü Eskidji Gayrimenkul Pazarlama A.Ş. Genel Müdürlüğünde yapıldı.
Büyük ilgi gördü
Takasbank görevlileri tarafından Eskidji Bölge Ortaklarına, Gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanan olumsuzlukların, işlemlere konu nakdin TapuTakas uygulaması ile güvenilir ve tarafsız bir kurum olan Takasbank aracılığıyla transfer edilerek önlenmesi amacı anlatıldı.
TapuTakas ile gayrimenkul satışı sırasında el değiştirecek tutar, Takasbank nezdinde açılan özel bir hesapta bloke edilerek, satış işlemi gerçekleşene kadar güvence altına alınacaktır.
Tüm dijital ortamlara uygun tasarlanan “TapuTakas” uygulaması sayesinde gayrimenkul alım satım işlemlerinin nakit transferi bilgisayar, tablet veya cep telefonu üzerinden gerçekleştirilebilecek. Kurulan bu çağdaş, güvenli ve teknolojik alt yapıdan, ister bireysel ister kurumsal olsun, tüm gayrimenkul alıcı ve satıcıları oldukça uygun bir fiyatla faydalanabilecek.
Büyük bir ilgi gören ve gayrimenkul sektöründe önemli bir yenilik olan bu uygulamanın detaylarını kullanıcılar, Eskidji Gayrimenkul Pazarlama A.Ş. Bölge Ortaklıklarından da öğrenebilecekler.

Haberin Devamı