Gazete Vatan Logo
Magazin Tanyeli'den Türkiye tanıtımı!

Tanyeli'den Türkiye tanıtımı!

İstanbul-Sydney arası mekik dokuyan oryantal Tanyeli, 60 bin kişinin ziyaret ettiği, Türk yemek kültürünün tanıtımı için yapılan 'Test of Turkey 2017' festivalinin kapanışında sahneye çıktı.

Tanyeli'den Türkiye tanıtımı!

Uzun süredir sahneye çıkmayan Tanyeli, "Konu Türkiye’nin tanıtımı olduğunda benim için akan sular durur” dedi ve 'Test of Turkey 2017' festivalinin kapanışında kendi hazırladığı 3 koreografi ile performans sergiledi.

Türkiye’nin etnik danslarını, Aborjin Müziği ile harmanlayıp sahneye koyan ünlü oryantale, halk oyunlarından Gökden Kılıç ve Azerbaycan Devlet Sanatçısı Sevinç Demir de eşlik etti.

Festivalde ‘Tanyeli’s Kitchen’ olarak stant açan ünlü oryantal, Ege Usulü ve Antakya Usulü kuru patlıcan dolması ve mercimek köftesi; Türk Vejetaryen Mutfağı adı altında da 7 çeşit yemek ile Türk Mutfağını yabancı kültürlerle buluşturdu. Avusturalya Çok Kültürlülük Bakanı Ray Williams, Tanyeli’nin mutfağını ziyaret etti. Tanyeli de minnettarlığını, bakana dolma ikram ederek gösterdi.

YOUTUBE KANALINDAN TÜRKİYE’NİN TANITIMINI YAPACAK

Tanyeli’s World olarak açtığı Youtube kanalından Türk yemekleri tarifleri ve dans dersleri videoları ile Türk yemek ve dans Kültürünün tanımına katkıda bulunacağını belirten ünlü oryantel, kanalında Avusturalya Çok Kültürlülük Bakanı Ray Williams’ı ağırlamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Önümüzdeki günlerde 800 bin kişinin katıldığı Ester Festivali'ne yaprak sarması ile katılacak olan Tanyeli, Türk yemek kültürünü tanıtmaya devam edecek.