Gazete Vatan Logo

Tansiyon düşmüyor! 'Kasıtlı karmaşa'

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalan liderinin bağımsızlığın ilan edilip edilmediğini açıklamasını istedi.

Tansiyon düşmüyor! 'Kasıtlı karmaşa'

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalan liderinin bağımsızlığın ilan edilip edilmediğini açıklamasını istedi. Katalonya Özerk Başkanı Carles Puigdemont'u "kastlı olarak karmaşa" yaratmakla suçlayan Rajoy, canlı olarak yayınlanan konuşmasında "Kabine, Katalan hükümetinden bağımsızlık ilan edip etmediğini doğrulamasını talep etti" dedi.

Böylece "kesinlik" sağlamak istediğini söyleyen İspanya Başbakanı, bu adımın İspanya'nın Katalonya'ya karşı alınacak ek önlemler öncesinde gerekli olduğunu vurguladı.

"KATALONYA BAŞKANI'NIN YANITI GELECEKTEKİ OLAYLARI BELİRLEYECEK"

Rajoy "Önümüzdeki birkaç gün içinde Katalonya Başkanı'nın yanıtı gelecekteki olayları belirleyecek" ifadelerini kullandı.

155. MADDEYE DİKKAT ÇEKTİ

İspanya Anayasa'nın 155. maddesine uygun olarak Katalonya'nın özekliğini askıya alıp, bölgenin kontrolünü eline alabilir. Rajoy da gelecek yanıta göre alınacak önlemler kapsamında bu maddenin uygulanabileceğini vurguladı. Rajoy, "Bağımsızlık ilan edilmesi durumunda Katalonya'nın özerklik haklarının dondurulmasını öngören ilgili 155. maddenin yürürlüğe konulması için harekete geçeceklerini" söyledi.

Haberin Devamı