Gazete Vatan Logo

Tanklar geçerken birileri alkışlıyordu!

AK Parti’nin Ankara mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz’da İstanbul’un Bağdat Caddesi’nde tanklar geçerken, birileri o tankların geçişini alkışlıyordu. Ama bir diğer tarafta da bu Anadolu’nun evlatları da tankların, F-16’ların, helikopterlerin karşısında o gece yılmadan, usanmadan şehadete yürüdü” dedi

Tanklar geçerken birileri alkışlıyordu!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen partisinin mitinginde Ankaralılara hitap etti. Kızılay Meydanı’nı kaosa boğmak isteyenlerin üzerine giderken Ankara’nın yanlarında bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

ANKARA YANIMIZDAYDI: 17-25 Aralık emniyet-yargı-darbe girişimine karşı milli iradeye sahip çıkarken Ankara yanımızdaydı. Cumhurbaşkanı adayı olduğumuzda Ankara’nın desteğini yine yanımızda bulduk. Türkiye’yi siyasi belirsizlikten çıkartacak adımları atarken Ankara yanımızdaydı. Terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele yürütürken Ankara yine yanımızdaydı. Beşer planında bugüne kadar kimsenin önünde eğilmedik, sadece ve sadece Allah’ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik. Başka asla. Hatırlayın, Meclisten Genelkurmay binasının çevresine, Etimesgut’tan Mamak’a, Gölbaşı’ndan Yenimahalle’ye, Kazan’dan Polatlı’ya kadar Ankara’nın tüm ilçeleri darbecilere karşı kahramanca direndi.

BAY KEMAL TANKLARIN EŞLİĞİNDE... Ama birileri de hatırlayın, Atatürk Havalimanı’nda saat 23.17. Biz de Marmaris’ten yola çıkıyoruz. Gece yarısı ineceğiz ama 23.17’de Bay Kemal tankların eşliğinde, oradan Bakırköy Belediyesine gidiyor, kontrollü olarak. Ertesi gün takip ediyor ekranın karşısında, kahvesi geliyor. Beyefendi daha önce ‘Böyle bir darbe olduğu zaman tankların üzerine önce ben çıkarım’ diyor. İstanbul’un Bağdat Caddesi’nde tanklar geçerken, birileri o tankların geçişini alkışlıyordu. Ama bir diğer tarafta da hamdolsun bu tencereciler, tavacılar, şucular bucular varken, bu Anadolu’nun evlatları da tankların, F-16’ların, helikopterlerin karşısında o gece yılmadan, usanmadan şehadete yürüdü

Haberin Devamı

BUNLAR ÜLKEYİ DE SATAR: Biz seçim meydanlarında, yaptıklarımızı, halen yapmakta olduklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Yeni projelerimizi 2023 hedeflerimizi, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı anlatıyoruz. Peki ötekiler ne anlatıyor. Söyleyeyim, sadece yıkmayı anlatıyor. Biri çıkıyor Külliye’yi satacakmış, öbürü çıkıyor Çankaya’yı satacakmış. Bunlar şaşırmış. Bunlara kalsa bunlar bu ülkeyi de satar.

Haberin Devamı

Başkente peş peşe proje müjdeleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’ya yapılacak yatırımları mitingde tek tek saydı:

55 BİN KİŞİLİK STAT: Mevcut 19 Mayıs Stadı’nın yerine uluslararası standartlara uygun, dünya çapındaki şampiyonaların final karşılaşmalarına ev sahipliği yapabilecek nitelikte 55 bin kişilik bir stadı Ankara’ya kazandırıyoruz.

KAHRAMANKAZAN’A UZAY ALANI: Kahramankazan’da 723 hektarlık alana Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesini kuruyoruz. Dünyanın sayılı uzay ve havacılık bölgelerinden biri olacak bu tesisin ihalesi yapıldı, yıl sonuna kadar inşaatına başlanıyor.

FUAR ALANI: Ankara’nın uzun zamandır beklediği fuar alanını Akyurt’ta yapıyoruz. İhalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde inşasına başlanıyor ve bir yılda tamamlanacak.

13.800 KAPASİTELİ ÖĞRENCİ YURDU: Eğitimde, Ankara’da 15 bin yeni derslik yaptık. Yükseköğretim öğrencileri için 10 bin 731 kişi kapasiteli yurt binalarını faaliyete geçirdik. Birkaç yıla kadar 13 bin 800 kişi kapasiteli yeni yurt binaları açacağız.

BİLKENT ŞEHİR HASTANESİ: Sağlıkta 32’si hastaneden oluşan 137 sağlık tesisini Ankara’ya kazandırdık. Yatırım bedeli 5 milyar 110 milyon lira olan 14 sağlık tesisinin inşası da devam ediyor. Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılışını, yetişmediği için bugün yapamadık ama birkaç ay içinde yapım çalışmaları bitecek.

YENİ OTOYOL:Ankara-Niğde otoyolunun yapımı devam ediyor. 3 yıla kadar o da tamamlanıyor. Ankara-Kırıkkale-Delice otoyolu projemiz için önümüzdeki yıl adımlar adımları atıyoruz. 2020 yılına kadar da tamamlamayı hedefliyoruz. Ankara-Sivrihisar otoyolu projemiz ise 2023 yılında hizmete girecek.

YÜKSEK HIZLI TREN:Ankara-Afyonkarahisar-Uşak yüksek hızlı tren hattını 2019 yılı Eylül ayında, Uşak-Manisa-İzmir hattını ise 2020 yılında hizmete açıyoruz. Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas yüksek hızlı tren hattını da önümüzdeki yıl hizmete sunuyoruz. Böylece ülkemizin dört bir yanına demir ağlarla bağlanan Ankara, hızlı tren hatları kalbi olacak.

METRO HATTI: AKM-Gar-Kızılay metro uzantısının yapımını başlattık, 3 yıla kadar tamamlanacak.

YENİ HAVALİMANI: Keçiören-Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi hattının projesinin tamamlandığını, yatırım programına alınacağını bildiren Erdoğan, Kuyubaşı-Gar-Kızılay hattında güzergah çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

MİLLET BAHÇESİ: Ankara’ya yapılacak millet bahçesi kapsamında Opera Binası’na kadar olan bölgeye gölet yapılacak ve burası yeşillendirilecek. Melike Hatun Camisi’nin önündeki meydan daha da genişletilerek Gençlik Parkı’yla bütünleştirilecek.

Haberin Devamı