Gazete Vatan Logo

Tank korkusundan hendek kazmışlar!

Afrin’de önceki gün görüntülenen PKK/YPG’nin kazdığı 5 metre derinliğindeki hendeklerin sırrı ortaya çıktı. Uzmanlar, derin ve geniş hendeklerin TSK’ya ait tankları engellemek için kazıldığını belirtiyor

Tank korkusundan hendek kazmışlar!

Afrin’de PKK/YPG mensubu teröristlerin Kilis’in karşısındaki Burseya ile Darmık dağları arasındaki Sakarkaya Tepesine kazdığı yaklaşık 5 metre derinliğindeki hendek ve çukurların sırrı ortaya çıktı. Savunma uzmanları hendeklerin kazılış nedenlerinden birinin TSK’ya ait tankların bölgedeki geçişlerini engellemek için olduğunu belirtiyor.
Askeri stratejiyle hazırlanmış
Teröristler Sakarkaya Tepesi’ndeki hendek ve çukurları aynı zamanda savaş uçakları ve top atışlarından korunmak amacıyla da yapıyor. Ayrıca kalın beton duvarlarla inşa edilmiş tünellere de rastlanıyor. Güvenlik kaynakları oluşturulan çukur ve tünellerin askeri stratejiyle hazırlandığını belirtiyor.
Ruslar Almanlara karşı kullandı
Anti-tank engelleri tanklara karşı savunma amacıyla yapılıyor. Tahkimat yapılan bölgelerin etrafına açılan, bir tankın geçemeyeceği derinlik ve genişlikte hendek şeklindeki anti-tank engeli sayesinde tankların ilerleyişinin durdurulması hedefleniyor. İlk olarak I. Dünya Savaşı’nda İngiliz tanklarına karşı Almanlar kullandı. Bilinen en yaygın kullanımı II. Dünya Savaşı sırasında Kızılordu birlikleri tarafından 1943 yılındaki Kursk Muharebesinde Almanlara karşı yapıldı. Anti tank engelleri zırhlı birliklerin kullandığı köprü kuran zırhlı araçlar tarafından geçilebilir hale getiriliyor.

Haberin Devamı