Gazete Vatan Logo

Tanıtımı Papa ve Pamuk yapacak

Türkiye’nin tanıtım kampanyasını hazırlayan Alman Sea şirketi, ‘Sempati’ adını verdiği, rekor bütçeli reklamlara bugün başlıyor. Alman şirket, tanıtım kampanyasında Papa’nın Türkiye ziyareti ile Nobel Edebiyat Ödülü alan Orhan Pamuk’u da kullanacak

Türkiye’nİn bu yılki Avrupa ve Amerika’daki turizm tanıtım kampanyalarını hazırlayan Alman Sea GmbH, kampanyayı Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un düzenlediği toplantıyla tanıttı. ’Sympathy’adı verilen kampanyada, Türkiye’nin cazip ve güvenilir olduğu vurgulanacak. Bugün başlayacak kampanyada Türkiye’nin T’sinin yerini kolları açık olan ve “Türkiye’de mutluyum, yeni deneyimlere açığım ve güvendeyim” temasını temsil eden turistler yer alacak. Sea, Papa’nın Türkiye’ye yaptığı ziyareti ve Nobel ödüllü Orhan Pamuk’u da kullanacak.

Sea’nın Global Tourism International Direktörü Peter Pokorny, “Kampanyanın tanıtımına Kasım ve Aralık’ta başladık. Noel öncesinde, Bayern Leverkusen-Beşiktaş maçında reklam verdik. Tur operatörleri, medya ve ülkelerin ataşeleriyle toplantı yapıp strateji belirledik. ABD için ‘Kırmızı Halı’ kampanyası yapacağız. Kırmızı halı kültüre önem veren, yüksek geliri olan kitleyi davet edecek” dedi. Kampanyanın Rusya, Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ayağını üstlenen Rus Manifesta da tanıtım yaptı.

EV SAHİBİ BAKAN KOÇ’TU
Bakan Atilla Koç, bakanlığın düzenlediği toplantıda çok rahattı. Tanıtım yapılırken sektör temsilcileriyle sohbet etti.

Sea, İsrail ve Tunus’un tanıtımını da yapmış
Türkiye’nin tanıtımını yapacak Alman Sea, İngiltere’nin en büyük reklam ajanslarından Media Square’nin iştiraki. Londra Borsası’nda halka açık olan Media Square, bin 700 çalışanıyla dünya devlerine hizmet veriyor. Sea GmbH’ın Almanya CEO’su Marcus Reiser, 20 yıldır turizm reklamları yaptıklarını belirterek, Kanada, İsrail, Venezüella, İskoçya, Finlandiya, Fas ve Tunus’un turizm kampanyalarını yaptıklarını söyledi. Reiser, “Avrupa’da 16 ofisimiz var. Deutsche Telecom, T-Mobile, Loreal, Bayer, ThyssenKrupp, Fuji Photo Europe müşterilerimizden bazıları” dedi.

120 milyon doların % 60’ı AB ve Rusya’ya
Tanıtım Genel Müdürü Özgür Özaslan, tanıtıma 120 milyon dolar bütçe ayrıldığını söyledi. Özaslan, “Bütçenin yüzde 60’ı Batı Avrupa ve Rusya, yüzde 40’ı Doğu Asya, Pasifik pazarlarına kullanılacak” dedi. Tanıtım ihalesi için 44 firmanın şartname aldığını, 17’sinin teklif verdiğini anlatan Özaslan, Alman şirketin seçildiğini belirtti.

Turizmciler: Kötü değil ama çarpıcı olabilirdi
Ahmet Barut (Türkiye Otelciler Fed. Baş.): Kampanya geçmiş yıllardan daha iyi ama prezentasyon zayıftı. Kötü diyemem.

Oktay Varlıer (Turizm Yat. Der. Baş.): Avrupa ve ABD için hazırlanan kampanyayı beğendim. Sunum değil ama içerik iyiydi.

Timur Bayındır (TUROB Baş.): Geçen yıla göre daha iyi ama daha etkili olabilirdi.

Haberin Devamı