Gazete Vatan Logo

Tanışık köylüleri: Akrabalarımız şehit ilan edilsin

Tanışık köylüleri: Akrabalarımız şehit ilan edilsin

DİYARBAKIR merkeze bağlı Sur ilçesi Sarıkamış Köyüne bağlı Dürümlü mezrasında PKK’nın bomba yüklü kamyonu patlatması sonucu 16 kişinin ölümünün ardından Tanışık Köyü’nde taziye ziyaretleri devam ediyor. Olayda 16 yakınını kaybeden Hacı Çelebi Yaman, "Akrabalarımız bilerek ya da bilmeyerek büyük bir faciayı canları pahasına önledi" dedi.

Dürümlü Mezrası’nda 12 Mayıs gecesi PKK’lı teröristlerçe patlatılan 15 ton bomba yüklü kamyondan sonra Tanışık Köyüne kurulan taziye çadırına ziyaretler 1 haftadır devam ederken, köylüler yaşadıkları bu acının kolay kolay dinmeyeceğini söyledi. Patlamada birinci dereceden 10 yakını ve yine akrabaları olan 6 kişiyi yitiren Hacı Çelebi Yaman, olayın yaşandığı gece köyde yaşamını yitiren Mehmet Mehdi Yaman için kurulan taziye çadırında yasın son günü olduğunu; bu nedenle taziye evinde çok sayıda kişinin bulunduğunu hatırlattı.

Mehmet Mehdi Yaman, olay gecesi taziye evine telefon geldiğini, bir kamyondan söz edilerek söz konusu kişilerin Seyithan Yakar’a silah çektiğin söylendiğini belirterek, "Biz de bu köyden birine silah çeken kimdir, hırsız mıdır, sarhoş mudur, neyin nesidir diye taziye evinde bulunanlar buldukları araçlarla kamyonun peşinden gittiler. Eğer o gece köyde taziye olmasa, bu kadar kişi bomba yüklü kamyonun peşinden gitmezdi, belki en fazla bir kaç kişi gidebilirdi" dedi.

Haberin Devamı

"BOMBA 10-20 SANİYE GEÇ PATLASA FACİA DAHA BÜYÜK OLURDU"

Köylülerin bomba yüklü olduğunu bilmedikleri kamyonun peşinden gittiğini ve yaşamını yitiren 16 kişinin kamyonun çevresine vardıktan sonra patlama olduğunu söyleyen Hacı Çelebi Yaman da olayı anlatırken şöyle dedi:

"Eğer patlama 10 veya 20 saniye sonra gerçekleşse facia daha büyük olurdu. Çünkü, bir çok kişi yolda iken ve kamyona yetişmeden patlama gerçekleşiyor. Akrabalarımız o kamyonda bomba olduğunu bilse ona bu kadar yaklaşmazdı. Biz kimseden bir şey istemiyoruz. Olayda hayatını kaybedenlerin şehit sayılmasını ve geride kalan yakınlarına sahip çıkılmasını istiyoruz. Olayın yaşandığı gece bazı yakınlarımız, bazı basın yayın organlarında terörist ilan edildi. Akrabalarımız bilerek ya da bilmeyerek büyük bir faciayı canları pahasına önledi."

Haberin Devamı

Soma’da maden faciası yaşandığında köylerinde 3 gün madenciler için yas tuttuklarını da söyleyen Hacı Çelebi Yaman, "Bu ülke topraklarında hep birlikte kardeşçe yaşıyorsak acılarda ortaklaşmalıyız. Biz batıdaki kardeşlerimizin acısını hissederken onların da bizim acımızı hissetmelerini istiyoruz. Acıda ortaklaşmaz isek sorunlarımızı çözemeyiz. Tanıyan tanımayan bir çok kişi ya aradı, ya da taziyemize geldi. Yaşadığımız acı kolay kolay unutulacak bir acı değil. 16 akrabamızdan geriye 4 ceset ve 60 kilo ağırlığında ceset parçalarının konulduğu torbalar kaldı. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" diye konuştu.