Gazete Vatan Logo

Tanınmaz hale geldi

Yaklaşık 100 kilo olduğu için vatandaşları obeziteyle mücadeleye davet ederken sıkıntı yaşayan Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, 7 ayda 32 kilo verdi.

Tanınmaz hale geldi





Yaklaşık 100 kilo olduğu için vatandaşları obeziteyle mücadeleye davet ederken sıkıntı yaşayan Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, 7 ayda 32 kilo verdi.

Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daire başkanı olduğunda kendine, halka şişman biri olarak obeziteyle ilgili mesaj vermenin doğru olup olmadığı sorusunu yönelttiğini belirterek, ”Bu nedenle güzel bir diyet programıyla yaklaşık 7 ayda 32 kilo verdim. Daire başkanı olarak insanlara örnek olmamız, doğru mesajları vermemiz gerekiyor. Ayrıca ’sen de yapabilirsin’ diye, insanları motive etmeniz gerekiyor” dedi.

Kilo vermenin hayatında çok şeyi değiştirdiğini ifade eden Gültekin, ”Eşim diyetisyen. 10 yıllık evliyim, hanımla bir yere gidemezdik. Yanında göbekli, kilolu bir adam olduğu için mesleki olarak utanırdı, ’bir diyetisyenin kocası böyle mi olur’ diye. Pek çok davete katılamazdık bile” diye konuştu.

Gardırobundaki kıyafetlerin tamamını değiştirdiğini anlatan Gültekin, şöyle devam etti: ”Buradan herkese tavsiye ediyorum, zayıfladığınızda eski kılık kıyafet ne varsa ihtiyacı olanlara verin. Çünkü onların gardıropta durması potansiyel olarak sizleri tekrar kilo almaya yönlendirebilir. Ben bütün gardırobu boşalttığım için kilo alma gibi bir şansım yok. Zayıfladıktan sonra yaklaşık 30 yeni takım elbise almak zorunda kaldım. İnsanlar beni tanıyamaz oldu.”


-”Sağlık Bakanlığı diyeti” ile zayıfladı-

Gültekin, kendisine nasıl zayıfladığının çok sık sorulduğunu belirterek, şunları söyledi: ”Karatay diyeti ya da Filipin diyeti, şu, bu diyetleri yapmadım. Bizim diyetimiz Sağlık Bakanlığı diyeti. Bakanlığımızın internet sayfasında obezite, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteyle ilgili gerekli bilgiler mevcut. Bu diyette neler var, düzenli ve dengeli beslenmek. Zamanı olmadan yemedim, yemekten her daim hafif doygunluğu kazandıktan sonra kalktım. Ağza alınan en ufak gıda, 30 dakika sonra size doygunluk hissi verir. İlk 30 dakikayı yavaş geçirin. Kaşıkları küçülttüm, tatlı kaşığıyla yemeye başladım. Haftanın yedi günü, yedi farklı meyve yedim. Meyve derken de oturup bir kilo üzüm değil, hafif şekilde. Zayıflamak isteyenler ilk iki ay sabretsinler, zayıflama başladı mı ondan sonra hızla ilerliyor.”

-Zayıflamasına en çok eşi mutlu oldu-

Zayıflamasına en çok eşinin mutlu olduğunu vurgulayan Gültekin, ”Baba oldum. Zayıf, fit, spor yapan bir baba olarak, yeni doğan evladımıza da Türkiye’nin geleceğine de iyi örnek olmak lazım. Sigara içen, alkol kullanan, kilolu bir baba olsak herhalde evladımız da bize benzer, bu şekilde büyür. Ama şimdi sigara içmeyen, alkol kullanmayan, obezitesi olmayan, düzenli fiziksel aktivite yapan bir babası var. O da onu örnek alacaktır” dedi.

Gültekin, İstanbul’da bağırsak kanserine dikkat çekmek amacıyla her yıl Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek binalarından biri olan Sapphire tırmandığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: ”Geçen yıl 44 dakikada tırmanabildim o kuleye, nefes nefese. Bu yıl tekrar gittik kuleye ve yaklaşık 16 dakikada tırmandım ve ilk 10’a girdim. Buradan da iddia ediyorum, diğer sporcu arkadaşlar iyi çalışsınlar, çünkü önümüzdeki yıl birinciliğe adayım Sağlık Bakanlığı bürokratı olarak. Haftada iki gün spora gidiyorum, antrenmanlarımı ve kondisyonumu artırarak önümüzdeki yıl kule tırmanışında birinci olacağım.”

Haberin Devamı