Gazete Vatan Logo

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın! Özel hastanede fark ödemeyin...

SGK ile anlaşması olan özel hastanelere gidenler belirli miktarlarda ödeme yapıyor. Bu miktar gidilen hastane, bölüm ve doktora göre farklılık gösterirken tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıranlar ödeme yapmıyor. Günde sadece 2-3 lira ödeyerek özel hastanelerden ücretsiz yararlanmak mümkün. İşte ‘tamamlayıcı sağlık sigortası’ ile ilgili detaylar...

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın! Özel hastanede fark ödemeyin...

Çalışan vatandaşların çoğu, sağlık problemi olduğunda vakti olmadığı için özel hastaneleri tercih ediyor. Ancak özel hastanelerin ücreti dudak uçuklatıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ödediği ücretin üzerine neredeyse yüzde 300 fark ücreti ekliyor. Vatandaş ise bu farkı cebinden ödüyor. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS), tam da bu noktada devreye giriyor. Ancak ne olduğu tam olarak bilinmiyor. Biz de konunun tüm detaylarını NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Kerem Özdağ’a sorduk.

Ayakta ya da yatarak
Tamamlayıcı sigortada ayakta ve yatarak tedavi ile yalnızca yatarak tedavi olmak üzere iki farklı teminat seçeneği sunuluyor. Yatarak tedavi teminatı, poliçe başlangıç tarihinden sonra gerçekleşen, cerrahi veya dahili yatışlar, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz, koroner anjiografi giderleri ile sigortalının acil sağlık giderleri ve küçük müdahale giderlerinin karşılanmasını kapsıyor. Ayakta tedavi ise poliçe/sigorta başlangıç tarihinden sonra gerçekleşen rahatsızlıklara ilişkin; muayene, laboratuvar hizmetleri, görüntüleme ve ileri tanı yöntemleri ile fizik tedavi teminatlarından oluşuyor.
15 lira katılım ücreti
Tamamlayıcı sağlık sigortalarında sigortalı, ayakta tedavilerde devlete ödemekle yükümlü olduğu 15 TL’lik katılım ücretini ödüyor. 15 lira katılım ücretini aşan tüm masraflar, poliçe teminat ve özel şartları kapsamında, sigorta şirketi tarafından tamamen karşılanıyor. Örneğin bir tamamlayıcı sağlık sigortası ürününde, 18-59 yaş arası kişiler teminat altına alınıyor. Aile poliçesini tercih edenlerin, 0-24 yaş arasındaki çocukları da poliçeye dahil edilebiliyor.
Nerelerde geçerli?
Tamamlayıcı sigorta, SGK tarafından özel hastanelerde kısmen karşılanan tedavi masraflarının kalan kısmını teminat kapsamına alan sağlık sigortasıdır. Yani SGK’lı bireylerin, özel hastanelerde fark ücreti ödemeden sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlıyor. Bu ürün, özel sağlık sigortası olmasını isteyen ancak bütçe ayıramayan ve SGK anlaşmalı özel hastaneleri tercih edenler için ideal bir seçenek. (Posta)

Haberin Devamı