Gazete Vatan Logo

Tam kadro çıkmadı ama rekoru zorladı

Türkiye’nin en büyük otomotiv organizasyonu İstanbul Autoshow 2017’ye 20 markanın katılmaması vatandaşın otomobil aşkını frenlemedi. 500 binden fazla ziyaretçi yeni modeller için fuara koştu

Tam kadro çıkmadı ama rekoru zorladı

Türkiye’nin en önemli otomotiv organizasyonu İstanbul Autoshow 2017, 20 markanın katılmamasına karşın otomobil tutkunlarını cezbetmeyi başardı.

Kapılarını TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 20 Nisan’da ‘Basın ve VIP günü’ ile açan fuarı yarım milyonu aşkın kişi ziyaret etti. Autoshow ziyaretçi sayısında rekor kıramadı ama yine de ‘Yetmez ama evet’ dedirtti. Autoshow 2015’te 597 bin ziyaretçiyle rekora ulaşılmıştı.

Pazardaki daralmaya ve maliyet artışlarına rağmen taşın altına eline koyan markalar, yeni modelleri, geleceğin teknolojileri ve sürpriz şovlarıyla otomobil tutkunlarını sevindirmeyi başardı.

TÜYAP Fuarcılık ve Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) işbirliğiyle düzenlenen fuara Fiat, Ford, Renault, Toyota, Hyundai, Honda, Opel, Peugeot, Mercedes, SssangYong, Nissan, Dacia, Jeep, Alfa Romeo, Smart, Mitsubishi, Lexus, DFSK ile Aston Martin katıldı. VW, Audi, Skoda, Lamborghini, Bentley, Seat, Porsche, Bugatti, Kia, BMW, MINI, Land Rover, Jaguar, Suzuki, Volvo, Mazda, Citroen, DS, Subaru ile Infiniti markaları tasarruf önlemleri ve fuarların geleceğine inanmadıkları gerekçesiyle fuara iştirak etmediler.

Haberin Devamı

2 yılda bir düzenlenen

Autoshow’da bir sonraki tarih 2019 yılı. Ancak sektörde ‘Fuarlar devam etmeli mi’ tartışmaları daha da alevlenecek gibi görünüyor. 1 milyonluk satış temposu yakalayan otomotiv sektörünün en büyük organizasyonu İstanbul Autoshow’un geleceğini bekleyip göreceğiz...

‘Satışlara pozitif katkı sağlayacak’

Bir önceki yıla göre daralma gözlemlenen otomotiv pazarında İstanbul Autoshow 2017’nin pozitif etkisine dikkat çeken ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, “Ülkemizin yoğun gündemi içerisinde fuara otomobilseverlerin göstermiş olduğu yoğun ilgi bizleri son derece memnun etti. Temennimiz, Autoshow’un olumlu etkisi ile de hareketlenen otomotiv pazarının 2017 yılı içerisinde büyümesine devam etmesi” değerlendirmesinde bulundu.