Gazete Vatan Logo

Talimhane Tiyatrosu geliyor

ENKA Sahnesi’ne bu hafta, Pulitzer ödülü adayı Theresa Rebeck’in, Aeskhylos'un Oresteia tragedyasından uyarladığı “Göl Kıyısı” oyunu konuk olacak. Talimhane Tiyatrosu rejisiyle oyun, 3 Mart’ta ENKA seyircisiyle buluşacak.


Baharın ilk günlerini bahar tadında bir programla karşılayan ENKA, 27. Yıl Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları’nda, seçkin sanatçıları ve eserlerini seyircisiyle buluşturmaya devam ediyor. Milattan önce 414‘ten 2015 yılına uzanan ve 2429 yıllık birikimi içinde barındıran buluşmalara bu kez, Aeskhylos'un Oresteia tragedyasını, Pulitzer ödülü adayı Theresa Rebeck’in modern uyarlamasıyla sahneye taşıyan Talimhane Tiyatrosu, Göl Kıyısı oyunu ile konuk oluyor. 3 Mart Salı günü saat 20.30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda sahnelenecek oyun, sırlarla harmanlanmış bir aile trajedisini seyirciye aktaracak.

Mehmet Ergen’in yönetmenliği, Meltem Cumbul, Pelin Ermiş ve Ushan Çakır’ın performanslarıyla sahneye taşınacak oyun, Amerika'nın taşrasındaki göl kıyısında yer alan ihmal edilmiş bir ahşap evde yaşanan trajik öyküyü anlatacak. Yıllar öncesine ait korkunç bir güne takılıp kalmış ev halkının trajedisini 17 yıl sonra gün yüzüne çıkaracak hikaye, seyircisine şaşırtıcı bir seyir deneyimi sunacak.

Haberin Devamı