Trabzon zor şehir!

F.Bahçe-G.Saray maçı öncesi kim tahminimi sormuşsa,aldığı yanıt şöyle idi: 'İki taraf arasındaki farkı 10 madde halinde sıralarsak bunun en az 7 si F.Bahçe'den yana avantaj sağlar...F.Bahçe bu maçı kazanır...'

Haberin Devamı

F.Bahçe-G.Saray maçı öncesi kim tahminimi sormuşsa,aldığı yanıt şöyle idi: 'İki taraf arasındaki farkı 10 madde halinde sıralarsak bunun en az 7 si F.Bahçe'den yana avantaj sağlar...F.Bahçe bu maçı kazanır...'

Bunu sadece dostlarıma değil, programlarına çıktığım TV8 ve Haber Türk'te de söyledim. Nitekim F.Bahçe kazandı! Ama itiraf etmek gerekir ki, F.Bahçe'nin, kendisinin de stresli olduğu maçta 'ezerek kazanması' hesaplarda yoktu. Çünkü kimse, Eric Gerets'in 'horozların karşısına civcivleri çıkaracağını' düşünmüyordu. Belçikalı hoca ancak kendisinin açıklayabileceği bir düşünce ile henüz ayaklarını 'PAF takımından' çekmeyen iki genci (civcivi!) sağ bek ve sol beke koyarak F. Bahçe'yi değil, seyreden herkesi şaşırtmıştı... Uzun bir sakatlıktan çıkan önlibero Saidou'nun geçen hafta 'hapşırdığını!)' gördüğü halde onunla maça başladığını yetmiyormuş gibi yanına da yerini değiştirdiği Cihan'ı koymuştu.

F.Bahçe zaten avantajıyken, Gerets de 'tüy dikince' beklenen sonucunda ötesinde 'ezici bir üstünlük' ortaya çıkmıştı.

Peki şampiyonluk için yarış orada bitmiş miydi? Hayır! Asıl şimdi yansın sonlarındaki 'finişe' gelmişlerdi.

İstatistikler
Son 3.5 sezonki istatistiklere bakılırsa, F.Bahçe'nin Trabzon karşısında net üstünlüğü' vardı. 3.5 sezonda oynadıkları 7 maçın 5'ini F.Bahçe kazanmış, 2 maç da berabere sonuçlanmıştı. Bu 7 maçta F.Bahçe 13 gol atmış, Trabzon da 6 golle karşılık vermişti. Çok ilginç; bu süre içinde Trabzonspor'a en çok gol atan iki F.Bahçeli'den Tuncay bir terslik olmazsa yine sahada olacaktı ama Nobre yedek klübesinde' bile oturamayacaktı. Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatmış gibiydi.

Çok ilginç dedik; hafta içinde telefonla ve birebir konuştuğum Trabzonspor'un iki Fatih'i de,bordo-mavili takıma 4'er golü olan Nobre-Tuncay ikilisinden Nobre'yi çok 'etkili ve belalı' buluyorlardı. Oynayamayacak olmasını Trabzonspor'un hayrına yorumluyorlardı. İstatistikler böyle. Bir de 'hoca'lar var ki, geçen 3.5 sezonda bazdan 'emanetçi' Trabzonspor 6 değişik hoca ile sahaya çıkarken F.Bahçe 'istikrar' adına Daum'la rekor kırmış gibiydi!

Elbette istatistikler 'çok şey' ifade
ederdi ama 'her şey' anlamına da gelmezdi. Trabzonspor'un da bu maç için avantajları vardı.

Müthiş beşli
Evvela F.Bahçe'nin Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda arkasında olan 'MÜTHİŞ GÖÇ' Avni Aker Stadı'nda da Trabzon'u yüreklendirecekti.

Trabzonspor hocası Vahid Halilhodziç çoluk çocukla çıktığı Şükrü Saraçoğlu Stadında Daum 'a 'ecel terleri' döktürmüş, 2-2'lik sonuca sevinen taraf EBahçe olmuştu.

Ayrıca 3.5 sezonda F.Bahçe'ye 4 gol atan Fatih Tekke, hafta içinde Almanya'daki törende 'dünyanın en iyi 2. golcüsü' ödülünü aldığı için adeta 'dopingli' gibi olacaktı.

Kimse unutmasın, Trabzonspor'u bütün rakiplerinin gözünde 'korkulacak takım' haline getiren müthiş 5'li Fatih, Hüseyin, Yattara, Szymkoviak ve Gökdeniz bu sezon ilk defa formda görünüşleriyle sahada olacaklardı.

Güzel maç olacak, güzel maç... En azından biri 'ezen' diğeri 'ezilen' olmayacak. Bu maçın 'sosu' tadı doyumsuz 'heyecan' olacak...

DİĞER YENİ YAZILAR