Cin çarpması gibi

Tam 25 dakika, kırmızılı takım, beyazlı takımın üzerine oynadı. Kırmızı ağırlıklı formayı taşıyan takımın G.Birliği olduğunu bilmeyen birisi bu süre içinde G.Saray'ın rakibini boğduğunu sanırdı

Haberin Devamı

Tam 25 dakika, kırmızılı takım, beyazlı takımın üzerine oynadı. Kırmızı ağırlıklı formayı taşıyan takımın G.Birliği olduğunu bilmeyen birisi bu süre içinde G.Saray'ın rakibini boğduğunu sanırdı. Gerçekten de 3'lü bir savunma, 4'lü orta alan ve 3'lü forvette G.Saray'ın devamlı üzerine oynayan G.Birliği 25 dakika içinde 3 de net gol pozisyonu yakaladı. El Saka'nın kafa topunu gol çizgisinden Batista çıkarırken, elini kolunu sallayarak soldan ceza alanına giren Deniz'in ayağındaki topa arkasındaki Prates dokunmasa G.Birliği oyuncusu golü aüp dönecekti. Bir de Mustafa Özkan'ın şaheser bir kafa vuruşu vardı ki, onu da Mondragon mükemmel bir refleksle önlemişti. G.Saray bu süre içinde neden bu kadar acizdi? Görüntü çok açıktı. Daha çok hücumda bekleyen Sabri, Arif, Hakan ve Hasanın orta alan yardımlaşmasına katkıları çok azdı. G.Saray, rakibin hızlı ve çok adam kullandığı o alanı, biri ağır top Tamas, diğeri Batista ile kontrol etmek zorunda kaldığından baskıyı bir türlü üzerinde atamıyordu. Ama 25 dakikası böyle olan G.Saray 26. dakikada 1-0 öne geçti. Ani atakta G.Birliği savunması adam paslaşamadı, kaleci Gökhan da ileri çıkmıştı, genç Sabri pire gibi orada bitti, dokundu, boş kaleye topu yolladı. G.Birliği şaşkınlığı üzerinden atamadan Hakan Şükür'ün ayağından ikinci golü de yiyince o "etkili oyununu" kaybetti.

Futbol bu işte arkadaş! G.Saray'ı 25 dakika çarpan başkent ekibi, 2 dakikada "cin çarpmışa" donuverdi. Diyeceksiniz ki G.Saray bundan sonra çok mu iyi oynadı? Hayır, sadece biraz toparlandı. Arif, Hasan ve Sabri'nin hatta zaman zaman Hakan'ın orta alana girip çıkmaları, Batista-Tamas ikilisinin işini kolaylaştırırken, savunmasını çok boşaltan G.Birliği üzerine atılan kontratakların da sayısını arttırdı. Ama ikinci yarının başlarında da G.Saray'daki görüntü o 25 dakikadaki görüntüydü. Deniz'in golü G.Saray'ı telaşlandırırken Mondragon'un uzak bir topu çıkarması harikaydı. Allah 'yürü ya kulum" demişti. Maşallah Sabri de yürüyordu. Bülent takımın yine "nazar boncuğu takılacak" tek adamadı.

DİĞER YENİ YAZILAR