Giresunlu El Cordobes

Bugün İspanya'da admı duyarken "oleyy" diye ayağa kalktığı Türk'ün adıdır Nihat Kahveci. Boğa dövüşlerine hasta İspanyol, efsanevi matador El Cordobes'in adından ne kadar heyecan duyuyorsa, Nihat Kahveci adı da o kadar heyecan vermektedir...

Haberin Devamı

H Cordobes'in kılıcından damlayan kanın heyecanı, artık Nihat'ın rakip ağlara saplanan vuruşlarındadır.

Doların çuvalla hesaplandığı İspanya futbolunda, Makaay, Ronaldo, Fıgo, Kluivert, Raul... Ve niceleri için tribünlerde esen "oleyy" rüzgarı artık Nihat'ın adı geçtiği anda da gök kubbede sarsıntı yaratmaktadır.

Çünkü ilk alındığında "isimsiz" görülen bu Türk genci attığı 23 golle İspanya gol krallığında ünlü Ronaldo ile ikinci sırayı paylaştı. Dile kolay İspanya Ligi gibi çok zor bir ligde attığı 23 gol, yaptığı asistle, gecen sezon küme düşmekten kıl payı kurtulan Real Sociedad'ı "şampiyonluğun eşiğine" taşıdı.

Dünyada böyle bir "futbol babayiğidi" var mı?

Bugün İspanya'nın en önemli gazetelerinden biri olan AS, Real Sociedad için "GÖNÜLLERİN ŞANTRFORU" başlığını atıyorsa, bu "Gönüllerin Kahramanını" yaratan en büyük güçlerden birisi, belki de ilki, Nihat Kahveci'dir. Çünkü Nihat Kahveci attığı 23 gol ve 7 asistle takımına tam 17 puan kazandırmıştır. Fransız hocaları Raynol Denouek'in de dediği gibi "Ah Real Sociedad'ta Nihat gibi bir ikinci futbolcu daha olsaydı..."

En başarılı Türk

Bugüne kadar Avrupa

Yahu allahınıza, muhammedinize söyleyin; Türk futbolunda Ümit Davala gibi kaç çok yönlü futbolcu yetişmiştir?

Hücum özellikleri çok zengindir. Savunma özellikleri mükemmeldir. Ama görüyorsunuz ki bu çok yönlü delikanlı, durağı olmayan tren gibi ufkunun bozkırlarına doğru sireni çekmiş gitmektedir.

Takımlarında Şükrü Gülesin, Bülent Esel, Lefter, Hakan Şükür, Çan Bartu, Metin Oktay, Ender Konca gibi ünlü Türk futbolcuları da oynamıştı... Örneğin bugün Roma'nın hangi restoranına ya da cafe-banna gitseniz, Şükrü Gülesin'i tanıyan çıkmakta. Ya da Can Bartu Fiorentina'da nerede ise "efsane"sayılmaktadır.

Ama hiç birisi Nihat Kahveci'nin yakaladığı "sayısal başarıyı" yakalayamamıştı.Şükrü Gülesin oynadığı 76 maçta 32 gol atmış, 0.48 ortalama yakalamıştı. Bülent Esel 77 maçta 29 golle 0.37 ortalamaya sahipti. Daha yakına gelelim, Hakan Şükür'ün 54 maçta 11 golü 0.20 ortalaması vardı. Nihat ise 47 maçta 24 gol ve 0.48 ortalama ile hepsinin üstüne çıkti ki, geçen yıl oynadığı maç sayısı ve attığı sadece tek golü "alışma yılı" olarak çıktığımızda, bu sezon ortaya çıkan Nihat Kahveci gerçeği gerçekten muhteşemdir.

Nereden nereye
Şöyle geriye dönüp de bakıldığında "nasıl oldu bu iş?" dememek de mümkün değildir. Dün kadar "yakın bir geçmişte" Esenler kulübünde futbol oynarken, başkanı Hasan Ayar'in manava-markete gidişini gözlerdi ki o günlerde "baba" dediği başkanı bir fileyi de onun için doldursun. Ayıp değil ya;

Ah Davala Ah!
Bakın;36'lık Bülent'in Fransa'da tarih yazdığı şu günlerde, Ümit Davala gibi "geçmişi yaşamış" bir üstün yetenek, şimdi geleceğini aramaktadır. Onu keşfeden Fatih hocasının bile ona bakışı artik "limoni"dir.

Halbuki yapacağı şey çok ülkenin büyük çoğunluğunun yaşadığı ortamı yaşamıştı. Fakir bir aile çocuğu idi... Giresunlu 2 eşli bir babanın evladı idi.Beşiktaş'ın alt yapısındaki görevli Rauf Başer, namı diğer Tatar Rauf, bir başka oyuncuyu seyretmek için geldiği maçta onu görüp beğenmese belki de "tozun içindeki cevher" olarak oralarda kalacaktı.

Tatar Rauf'un onu Beşiktaş'a getirmesi, sürat yaptığı "yaşam yolundaki" ilk kilometre taşıdır.Galli hoca Toshack'ın da Beşiktaş'ta, alt yapıdan A takımı idmanlarına çıkardığı bu gence gözlerinin takılması da ikinci kilometre taşı...

Sonrası sür'at...

İspanya'ya transferinden Beşiktaş'a 5 milyon dolar kazandırmıştır.

İspanya Ligi'nde bu sezon attiğı 23 golle, gol krallığında Kluivert, Raul, Eto, Fıgo, Torres, Saviola gibi dünya devlerini gerisinde bırakıp 2. olurken, takımı Real Sociedad'a da tarihinde 22 yıl sonra "şampiyonluk heyecanı" yaşatmıştır.

Bugün İspanyol'un gönlünde El Cordobes şal-gül-kan ve heyecansa, GENÇ TÜRK'TE rakip ağlara saplanan bir "ilahi kılıçtan" farksızdır.

Bizim Esenler'de yetişen Giresunlu gencimiz, artık şal-gül-boğa sözleriyle yazılmış, gastanyetlerle ritm kazanmış İspanyol şarkılarına adını yazdıracak yaman bir delikanlıdır.

O, şimdi İspanyol'un futboldaki H Cordobes'idir...

Hadi aslanım, devam et...basit; Gönül sayfasındaki manken kızları silecektir!Maçtan birgün önce Romanya'ya gidip özel masalarda kumar oynamayacaktır! Bütün bunlan yapabileceğine inansa, inanınki parasızlıktan elikolu bağlı G.Saray'ın en büyük transferi olacaktır ama...

İşte şu "ama"sı var ya!...

DİĞER YENİ YAZILAR