Gazete Vatan Logo

Takumi Minamino kimdir? | Liverpool transfer etti!

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool, Avusturya ekibi Salzburg'un Japon futbolcusu Takumi Minamino'yu transfer ettiğini duyurdu. Minamino, ocak ayından itibaren Liverpool forması giyebilecek. Peki, Takumi Minamino kimdir?

Takumi Minamino kimdir? | Liverpool transfer etti!

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool, Salzburg’dan Takumi Minamino’yu transfer edeceğini duyurdu. 4.5 yıllık sözleşme imzalayan Japon futbolcu, 7.25 milyon pound bonservis ödeyecek.

Transfer sonrasında açıklamalarda bulunan Liverpool teknik direktörü Jürgen Klopp, “Takumi çok hızlı, çok zeki bir oyuncu, çizgiler arasında boşluk buluyor. Topla cesur ama aynı zamanda topu olmadan da cesur. İyi bir takım oyuncusu. Başkalarının iyiliği için elinden gelenin en iyisini yapar” dedi

Takumi Minamino kimdir?

16 Ocak 1995 yılında Japonya’nın Osaka şehrinde doğan, Takumi Minamino, futbol hayatına 2013 yılında Cerezo Osaka kulübünde başladı. Bu kulüpte çıktığı 85 maçta 17 gol 9 asistlik bir performans sergileyen Minamino, 2014 yılında Japonya Ligi'nde yılın genç da seçildi. Minamino, sonrasında Red Bull Salzburg'un dikkatini çekti.

Ocak 2015'te 800 bin euro ile Salzburg'un yolunu tutan Minamino, Avusturya kulübünde adını Avrupa'ya duyurmayı başardı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla dikkat çeken Minamino, Liverpool'a karşı ortaya koyduğu futbolla futbolculuğunu da kanıtladı. 24 yaşındaki oyuncu, Ocak 2020 yılına geçişle Liverpool’a geçiş yapacak.

Haberin Devamı

Orta sahanın ve hücum hattının her bölgesinde görev yapabilen Minamino, Japonya Milli Takımı formasını da 22 kez giydi ve 11 gol kaydetti.