Gazete Vatan Logo

Taksim savaş alanına döndü!

İstanbul Beyoğlu’nda Emek Sineması’nın kapatılmasını protesto eden; aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti

Taksim savaş alanına döndü!

İstanbul Beyoğlu’nda Emek Sineması’nın kapatılmasını protesto eden; aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.



Aralarında Tuncel Kurtiz, Zafer Algöz, Rıza Kocaoğlu, Onur Ünlü, Harun Tekin ve Cem Davran gibi isimlerin de bulunduğu grup, sinemanın bulunduğu Yeşilçam Sokağı’na girmek istedi. Sokağın başında polis engeliyle karşılaşan grup, barikatın önünde protestosunu sürdürdü. Polise, sokağa girilmek istendiği iletilirken, polis ise grubun dağılmasını istedi ve aksi halde müdahalede bulunulacağı belirtildi. Polis, dağılmayı reddeden gruba, önce tazyikli su ardından da biber gazıyla müdahale etti.



Ara sokaklara dağılan gruptaki bazı kişilerle polis arasında çatışma yaşanırken, sinema eleştirmeni olduğu belirtilen bir kişi gözaltına alındı. Yönetmen Erden Kıral’ın da yaralandığı kaydedildi.

"SAHİP ÇIKIYORUZ"

Öte yandan, olaylar öncesi grup adına basın açıklaması oyuncu Cengiz Bozkurt'tan geldi. Bozkurt açıklamada, sinemaya sahip çıktıklarını ifade ederek, "Söylenecek fazla bir söz yok, sahip çıkıyoruz. Bu kararın geri döndürülmesinden yanayız, karardan vazgeçilmesinden yanayız" dedi.



Oyuncu Cem Davran da, Emek Sineması'nın hayatında ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "Tarihi mekanın bekçisi dedem, sinema makinisti amcam, babamın bir büyüğü. Benim için kılına bile dokunulsa hayatın anlamı yitecek. Çok büyük saçmalık, dokunamazsın, dokunmayacaksın, sonsuza kadar geleceğe emanet olarak koruyacaksın" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı