Gazete Vatan Logo

Sarışın kadın DHKP-C’li Elif Sultan Kalsen çıktı

Sarışın kadın DHKP-C’li Elif Sultan Kalsen çıktı

Taksim Meydanı’nda polis noktasına ateş edip kaçan kadın saldırganın DHKP-C’li Elif Sultan Kalsen olduğu ortaya çıktı. Kalsen’in adı Sultanahmet’teki canlı bomba olayında da geçmiş, ancak bombacının o olmadığı ortaya çıkmıştı. Taksim’de polis noktasına yapılan saldırıyı DHKP-C terör örgütü üstlendi. Örgüt, “Saldırıyı Berkin Elvan’ın katillerinin yargılanması için yaptık” dedi...

Önceki gün İstanbul Taksim Meydanı, Sular İdaresi’nin önünde polis araçlarının park ettiği bölüme sarışın bir kadın tarafından yaylım ateşi açılmıştı. Kadın silahını ve çantasını olay yerine atıp kayıplara karışmıştı. Dün saldırıyı silahlı terör örgütü Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) üstlendi.

Berkin Elvan için...

Örgüte yakın bir internet sitesinde yer alan açıklamada, saldırının Berkin Elvan’ın katillerinin yargılanması için gerçekleştirildiği belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı: “Eylemimizin amacı 14 yaşındaki Berkin Elvan’ı yakın mesafeden nişan alarak başından gaz tüfeği ile vurarak katleden katil polislerin yargılanmasıdır.”

Haberin Devamı

Simitçi o anları anlattı

Taksim Meydanı’nda simitçilik yapan Şiar Muhammed dünkü olayı anlattı. Şiar Muhammed, “Önce silah sesleri duydum. O yöne doğru baktığımda bir kadının polislere ateş ettiğini gördüm. Kadın ateş ettikten sonra silahı attı kaçtı. Polisler de havaya ateş etti. Kadının peşinden koştu ama yakalayamadılar” dedi.

Kimliği belirlendi

Taksim Meydanı’nda polis noktasına silahla ateş ettikten sonra kaçan kadın saldırganın DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen olduğu öğrenildi. Emniyet yetkiyliyerinden alınan bilgiye göre Kalsen’in saldırı sonrası kaçarken bir taksi ile Şişli istikametine gittiği tespit edildi. Kalsen’in kimliği, bindiği takside bıraktığı parmak izi ve taksi şoförünün teşhisiyle belirlendi.

Elif Sultan Kalsen kimdir?

DHKP-C’li Elif Sultan Kalsen’in ismi daha önce de sık sık gündeme gelmişti. Kalsen ilk olarak Sultangazi Polis Merkezi’ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan’ın şehit olduğu saldırının ardından ‘9 canlı bomba aranıyor’ haberiyle gündeme gelmişti. İki yıl önce fotoğrafı ve isminin gazetede yayınlanmasının ardından Kalsen bazı emniyet müdürleri ve İstanbul Valisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Kalsen adliye önünde basın açıklaması yaparak “Bizi canlı bomba ilan ettiler. Bunun kaygısını yaşıyoruz. Bizi katletmek istiyorlar” demişti.

Haberin Devamı

3 mahalleye terör operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gece yarısı terör operasyonları yaptı. Önceki gece saat 03.00 sıralarında Maltepe Gülsuyu, Gülensu ve Esenkent mahallerindeki birçok adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Baskınlara özel harekat timleri de destek verirken, polisin 3 mahallede de ’akrep’ diye tabir edilen zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Parkta molotof

Operasyon sırasında, Gülensu Mahallesi Emek Caddesi’ndeki Mahir Hüseyin Ulaş Parkı’na da giren ekiplerin, park içerisinde yaptıkları aramalarda kullanıma hazır çok sayıda molotof kokteyli ele geçirdiği belirtildi. Operasyonun DHKP-C terör örgütüne yönelik olduğu ve 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı