Gazete Vatan Logo

Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın!

Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaat halindeki binasında yangın çıktı. Hastanenin çatısında başlayan yangın diğer katlara da yayıldı. Yangın nedeniyle hastalar tahliye edildi, bölge trafiğe kapatıldı.

Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın!

Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çatısında yangın çıktı. Yangın dakikalar içinde hastane binasının dış cephesini sardı. Bölgeden çok sayıda patlama sesinin geldiğini bildirdi.
Hastanede bulunan vatandaşların tahliye çalışmaları sürerken sedye üzerindeki bazı hastaların da tahliye edildi.
Öte yandan bazı çalışanları hastalara müdahale için kullanılabilecek bazı ekipmanları da hızla dışarı çıkarttı. Hastane çevresinde güvenlik amacıyla polis ekiplerince önlem alındı.
Yangına Fatih, Bayrampaşa, Bağcılar, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi, Bahçeşehir, Şişli, Beyoğlu itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Hastanenin dış cephesi alev alev yanıdı. Yangın nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.
YANGINLA İLGİLİ 4 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ
İstanbul Valisi Şahin, hastanedeki yangınla ilgili 2 başsavcı vekili ve 4 savcının görevlendirildiğini bildirdi.
Vali Şahin, "Şu anda yangın kısmen kontrol altına alındı, şu ana kadar ölü noktasında üzücü bir haber yok, inşallah sonuna kadar da olmaz, temennimiz bu. İtfaiye bütün katlara ulaştı ve müdahalesini yapıyor. Tahliyesi riskli olanlar güvenli alanda tutuluyor. İçeride alev hiç olmamış, dışarıdaki yangından kaynaklı duman oldu. O da tahliye ediliyor." dedi.
Olay yerine gelen İstanbul Valisi Şahin, yetkililerden yangın ve söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Şahin, ambulans ve itfaiyelerin daha rahat çalışabilmesi için geliş gidiş noktalarının açılması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.
SAĞLIK BAKANI OLAY YERİNDE
Bakan Demircan hastanede incelemelerde bulundu. Gaziosmanpaşa'daki hastaneye gelişinde, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve hastane yetkilileri tarafından karşılandı.
Hastanede incelemelerde bulunan Demircan yaptığı açıklamada: " Bütün hastalarımız hastaneden çıkarıldı ve en yakın hastanelere ambulanslarla sevk edildi. Her türlü soruşturma başlatıldı ve soruşturma sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağız."dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAKAN'DAN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki yangın haberinin akabinde Sağlık Bakanı Demircan’ı telefonla aradı. Erdoğan, Demircan'dan olay hakkında bilgi aldı.
AYNI HASTANE DAHA ÖNCE DE YANMIŞTI
Gaziosmanpaşa'da bulunan hastanede 2011 yılında da dış cephe çalışmaları sırasında yangın çıkmıştı. Yangın üç saatlik çalışma sonucu söndürülebilmişti. Bir önceki yangın da bina inşaat halindeyken başlamıştı.

Haberin Devamı