Gazete Vatan Logo

İstanbul'da 1 Mayıs önlemleri

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Taksim ve çevresinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Taksime çıkan yollar saat 05.00'ten itibaren kademeli olarak trafiğe kapatılmaya başlandı. Taksim, Beşiktaş ve Mecidiyeköy'de çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bakırköy'de polis bariyerleri yıkmaya çalışan gruba müdahale etti. 1 Mayıs kutlamalarında toplam 165 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da 1 Mayıs önlemleri

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Taksim Meydanı'nın kutlamalara yasaklanmasıyla birlikte günler öncesinden meydana getirilen bariyerler sabaha karşı belirlenen noktalara konuldu. TOMA'lar ve polis ekipleri ise meydandaki çeşitli noktalara konuşlandırıldı.

TOPLAM 165 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde gerçekleştirilen gösterilerde çeşitli nedenlerle 165 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre, kent genelinde terör örgütleri adına yapılacak korsan gösteri ve şiddet eylemlerinin önlenmesine yönelik dün ve bugün Şişli, Beyoğlu ve Beşiktaş'ta yapılan çalışmalarda 85 molotofkokteyli, 25 atımlık 3 havai fişek, atıma hazır boya dolu 95 şişe, maske ve flamalar ele geçirildi.

Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Sultangazi, Kağıthane ve Bakırköy'de kutlamalar kapsamında emniyet tedbirleri çerçevesinde izinsiz yürüyüş yapmaktan 139, pankart açmaktan 17, yol kapama amaçlı zincir taşıyan 3, taşkınlık çıkartan 3, havai fişek ve flama taşıyan 3 kişi olmak üzere toplamda 165 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

MEYDANA ÇIKAN YOLLAR ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Güvenlik önlemleri kapsamında Taksim'e çıkan yollar saat 05.00'ten itibaren kademeli olarak trafiğe kapatılmaya başlandı. Araçlar ise daha önceden belirlenen diğer güzergahlara yönlendirildi.

KADIKÖY'DE VAPUR SEFERLERİ İPTAL

1 Mayıs nedeniyle alınan önlemler kapsamında vapur seferleri durdurulurken polis ekipleri de iskelelerde güvenlik önlemleri aldı.


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Taksim Meydanı'na çıkan yollar başta olmak üzere bir çok yol trafiğe kapatıldı. Bu çerçevede Beşiktaş, Kabataş, Karaköy ve Üsküdar ile Kadıköy arasında vapur seferleri de durduruldu. Deniz motoru seferlerinin de durdurulduğu öğrenilirken polis ekipleri Kadıköy rıhtımda bulunan iskeleler çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. İskelelerden valiliğin aldığı karar doğrultusunda bir süre vapur seferlerinin iptal edildiği anons edilirken, "Sayın yolcularımız geçici bir süre için seferlerimiz iptal edilmiştir" ve "Valilik tarafından iptal edilmiştir" yazıları da yer aldı.

Haberin Devamı

IKBY BAYRAĞI AÇAN 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada, İncirli Caddesi'nde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağı açtıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı.

TAKSİM'DE İZİNSİZ PANKART AÇAN 2 KADINA GÖZALTI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde toplantı ve gösteri yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'na girerek pankart açan iki kişi gözaltına alındı. Çevresi bariyerlerle çevrilen ve sadece güvenlik noktalarından geçişlere izin verilen Taksim Meydanı'na, polis güvenliğini aşarak iki kadın girdi.

Üzerinde "Mücadele Birliği" ve "Fabrikalar tarlalar siyasi iktidar her şey emeğin olacak" yazısı bulunan pankart açan ve "Yaşasın 1 Mayıs" sloganı atan iki kadın, gözaltına alındı.

BEŞİKTAŞ'TA 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Beşiktaş'ta toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis ekipleri müdahale etti. Beşiktaş Meydanı'nda bir araya gelen Halkın Kurtuluş Partisi üyesi bir grup, buradan Taksim'e çıkmak istedi.

Haberin Devamı


Çevrede güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ekipleri grubun önüne geçerek dağılmaları uyarısında bulundu.

Uyarılara rağmen yürümek isteyen yaklaşık 20 kişilik grup, polis ekiplerinin müdahalesiyle gözaltına alındı.

MECİDİYEKÖY'DE ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Gayrettepe'de toplanan grup, Taksim'e yürümek istedi. Grup, Mecidiyeköy'e geldiğinde polis müdahale etti. Biber gazıyla yapılan müdahale sırasında grup üyeleri ara sokaklara kaçtı. Müdahale ara sokaklarda da sürdü. Çok sayıda kişi gözaltına alındı

TALİMHANE'DE 12 GÖZALTI

Talimhane Caddesi'nden Taksim Meydanı'na yürümek isteyen bir gruba polis müdahale etti. Gruptan 12 kişi gözaltına alındı. Talimhane Caddesin'de toplanan bir grup Taksim Meydanı'na yürümek istedi. “Taksim Meydan kapatılamaz” şeklinde slogan atan grup polisin tüm uyarılarına rağmen yürümeye devam etti. Bunun üzerine polis ekipleri gruba müdahale ederek 12 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınan polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.

Turistler bavullarıyla bariyerlerin arasında kaldı

Haberin Devamı

Öte yandan Taksim'de konaklayan turistler zor anlar yaşadı. Otellerine gitmeye çalışan turistler ellerindeki bavullarıyla bariyerlerin arasında kaldı. Çevrede bulunan polislerin yardımıyla otellerine ulaşmaya çalışan turistlerin zor anları kameralara yansıdı.

Polis, bariyerleri yıkmaya çalışan grubu havaya ateş açarak dağıttı
Bakırköy'de arama noktasında üzerini aratmayan ve yasa dışı örgüt pankartları taşıyan kişileri polis gözaltına aldı. Arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren grubun diğer üyeleri bariyerleri yıkmaya çalışınca polis havaya ateş açtı.
Bakırköy'de arama noktasında üzerini aratmak istemeyen ve yasa dışı örgüt pankartları taşıyan bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından polis ekipleri bazı grup üyelerini gözaltına aldı. Arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren grup üyeleri bariyerleri yıkmaya çalıştı. Polis ise havaya ateş açarak grubu bariyerlerden uzaklaştırdı. Ardından polis ekipleri bariyerlerin açılan kısımlarını kapatarak durumu kontrol altına aldı.