Gazete Vatan Logo
Magazin Taksim’de yürümek mi Allah korusun

Taksim’de yürümek mi Allah korusun

Derin Mermerci, medyada en çok merak edilen, en çok konuşulmak istenen genç bir kadın

Bugüne kadar pekçok kez fotoğrafları yayınlandı. Ancak ya bir davete giderken, ya da çıkarken. Özel hayatıyla ilgili pekçok haber yayınlandı. Her defasında susmayı tercih etti. Ta ki ünlü bir modacının evini röntgenlediğini itiraf edene kadar. işte ilk defa özel hayatıyla ilgili konuşan Derin Mermerci’nin sorularıma verdiği yanıtlar:

Ünlü bir modacı sizi gizlice izlediğini açıkladı...

Benim gizlim saklım hiçbir şeyim yok. Ama gözetlenmek çok rahatsız edici çok ayıp bir şey. Çünkü bu benim özelim. Böyle bir açıklama yapmak bir insan için ne kadar doğru. Bu o modacının ahlak değerini ve terbiyesini gösterir. Modanın kim olduğunu tahmin bile edemiyorum. Bir yerde bir insanı gözetlemek hastalık gibi bir şey. O kişiyi Allah ıslah etsin.

10 yıldır Taksim’e gitmiyorum

Dışarda da sürekli gözetleniyorsunuz zaten... Rahat yürüyebiliyor musunuz?

Bir şehirde yürümek gibi güzel bir şey olamaz. Yürüyerek uzun mesafeler gidebiliyorsan bu o şehrin ne kadar gelişmiş olduğunu gösterir. Bizde yürüme mesafesi çok az. Bir tek Nişantaşı civarı var. Allah korusun ben Taksim’in içinde akşam hava kararsa yürüyemem, gidemem.

Yılbaşı gecesi Taksim’deki taciz görüntülerini izlediniz mi?

İzlemez miyim çok korkunçtu. Bu konular aslında beni aşan konular. Çünkü benim bunlarla ilgili bir şey söylemem ne İstanbul’u kurtarır ne memleketi ne kapkaçı durdurur ne de tacizi.

Bana zengin ve sosyetik demeyin

Taksim’de ne kadar zamandır yürümüyorsunuz?


Ben çok uzun zamandır Taksim’de yürüyemiyorum. Herhalde rahat bir 10 yıl vardır belki daha fazla. Yurt dışında çok rahatlıkla yürüyebiliyorum.

Sizinle ilgili “hiçbir şeyi umursamayan sadece gezip tozan zengin, güzel kız” imajı var. Bu sizi rahatsız ediyor mu?

Kesinlikle rahatsız etmiyor. Çünkü ben öyle değilim. Her gün 300’e yakın röportaj teklifi alıyorum ama kabul etmiyorum. Çünkü ben hiç bir zaman kimseye kendimi kanıtlama zorunda değilim. Ama zenginlik kelimesinden çok rahatsız oluyorum. Zengin ve sosyetik gibi laflar bana hiç uymuyor, bu sıfatları kabul etmiyorum. Ben köklü bir ailenin kızıyım ve bunun bedeli hakkımda çıkan çirkin haberler olmamalı.

Araba ve tekne hediye almadım

Sizi en çok rahatsız eden haberler neler?


Mehmet Germiyanlıgil bana tekne ve ev almış bir de yeni bir uçak almış. Ama uçakta seks yapılmıyormuş. Bu habere inanamadım. Çok yanlış, arkasında kasıt aradığım haberler. Bir de Mehmet bana Aston Martin marka araba almış. Çok yalandı. Elim ayağım düzgün diye bu kadar hedef olmamalıyım. Avukatıma bu tür haberler için tedbir alınamaz mı diye sordum. Maalesef alınamıyormuş. Demek ki ben ne kadar mühim bir kızmışım, ne kadar güçlü karakterli bir kızmışım ki bana bu kadar yalan saldırıda bulunuyorlar. Bir kız zayıf karakterli olsa bu kadar üstüne gitmezler. Diyorlar ki bu kıza biz vuruyoruz vuruyoruz taş gibi! Ses de çıkmıyor. Ne kadar güçlü kız kaldırıyor da. Ben çok mühim olduğumu anladım.

Hiç böyle bir hediye almadınız mı?

Hayır hiç karşılaşmadım. Hediye dediğiniz olay çok özeldir. Hediye büyük olmamalı, hediyenin bir anlamı olmalı. Bunlardan bence hediye olmaz. Hediyenin anlamlısı güzeldir.

Kıyafetlerimin fiyatı doğru değil

Bir müzayede de “Hitler’in şamdan” ını aldığınız da yazıldı.


Orada 600 kişi vardı niye Hitler’in şamdan’ını benim aldığımı yazıyorlar bunu da anlamıyorum. Bunlar kasıtlı olarak yapılıyor. Ben oradaki şamdanın farkında bile değildim. O müzayededen kendime küçük bir tane Fikret Mualla tablosu aldım o kadar.

Giyim kuşama çok büyük paralar verdiğiniz doğru mu?

Hayır. Veren varsa bilmiyorum. Benimle ilgili çıkan o fiyatlar kesinlikle doğru değil. Bazı insanlar giydiği şeylerin fiyatının yazılmasını seviyor bence bu konularla ilgili olarak onları yazsınlar. Ucuza iyi ve kaliteli bir çanta ve ayakkabı bulduysam bu benim daha çok hoşuma gider. Herkes her şeyi şişiriyor. Benim için fiyattan çok o elbisenin içindeyken bana verdiği enerji önemli.

Haberin Devamı