Gazete Vatan Logo

Taksim'de son durum!

Taksim'de son durum!

Sabah saatlerinden itibaren Taksim ve çevresinde polis ablukası sürüyor. Sabah saat 10:30 sıralarında Sular İdaresi önünde toplanan küçük bir gruba polis gaz bombası atarak dağıttı. İstiklal Caddesi'nde de bir grup birikmeye başladı. Fransız Konsolosluğu önünden Taksim'e çıkmaya çalışan gruba polis müdahale etti.

Bir grup polis İstiklal Caddesi'ne Taksim yönünden girerken, Galatasaray Lisesi önündeki bir başka polis grubu da Taksim'e doğru ilerliyor.

Emniyet güçleri, ara sokaklara kaçarak slogan atan grupları da biber gazı ile dağıttı. Emniyet güçleri, İstiklal Caddesi'nde grupların toplanmasına izin vermiyor. İstiklal Caddesi'nde sıkılan biber gazından Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar da etkilendi.

POLİS GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI, METRO ŞİŞLİ'YE KADAR ÇALIŞIYOR

Gümüşsuyu, Kazancı yokuşu, Sıraselviler, Harbiye ve Tarlabaşı girişinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Gezi Parkı çevresine konulan bariyerler ise hala duruyor ve giriş yasak.

Sabah saatlerinde çalışan otobüslerin durumu ise şu sıralar belirsiz. Metro ise sadece Şişli'ye kadar çalışıyor

İŞYERLERİNİN CAMLARI KIRILDI

Polis, ellerinde Türk bayraklarıyla Ulusal Kanal önünde toplanan gruba da tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sırasında bazı işyerlerinin camları kırıldı. İstiklal Caddesi'ndeki dükkanların çoğunun kapalı olduğu görüldü.

Taksim Gezi Parkı protestosu nedeniyle sabah saatlerinde hareketli saatler yaşanan Beşiktaş'ta sular durulmuyor. Polis ekipleri, Barbaros Bulvarı'nda bulunan eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericilerden bazıları gözaltına alındı. Bu arada, sabah saatlerinde trafiğe kapatılan bulvarın sahil istikameti yeniden trafiğe açıldı. Bölgedeki gerginlik sürüyor.

TARAFTARLARA MÜDAHALE

Saat 10.30 sıralarında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftar gruplarının da aralarında yer aldığı yaklaşık bin 500 kişilik kalabalığa İstiklal Caddesi'nde polis müdahalede bulundu.


Gaz bombası ve tazyikli su ile yapılan müdahale yaklaşık bir saat sürdü. İstiklal Caddesi Fransız Konsolosluğu önünde toplanan grubun meydana doğru yürüyüşe geçmesiyle polis gruba müdahale ederek Tünel'e kadar kovaladı. Ara sokaklarda bulunan gruplara da müdahale sürüyor. Polis, turistler de başta olmak üzere hiç kimsenin Taksim Meydanı'na çıkmasına izin vermiyor.

GÖSTERİCİYE POLİS TOKADI

Taksim'de polis ile göstericiler arasında devam eden gerginlik, sabah saatlerine kadar sürdü. Sabah günün aydınlanmasıyla metro girişinde bekleyen kızlı erkekli bir grup ile, polis arasında ilginç bir diyalog yaşandı.


Metro girişinde oturan gençlerin yanına gelen polis, dağılmalarını istedi. Polis ile gençler uzun süre tartışınca sinirler gerildi. Bu sırada bir çevik kuvvet polisi, gençleri tokatlamaya başladı. Adeta çılgına dönen polis, önüne gelenlere tokat attı. Polis, arkadaşları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

METROBÜS SEFERLERİ 3 SAAT DURDURULDU

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve giderek yayılan protesto gösterileri nedeniyle İstanbul’da bugün saat 04.00’ten itibaren 3 saat süreyle metrobüs seferleri durduruldu.

İstanbul’un birçok semtinde tencere ve tavalarla yapılan protesto gösterileri günün ilk ışıklarına kadar sürdü. Bazı grupların ilçelerdeki yürüyüş ardından Taksim’e gidebilecekleri değerlendirilerek saat 04.00’ten itibaren metrobüs seferleri durduruldu. Sabah erken saatlerde metrobüslere binmek için gelenler seferlerin yapılmadığını öğrenince minibüs ve diğer belediye otobüslerine yönelince yer yer izdiham oldu.

Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının da bugün yapılacak olması nedeniyle sabah erken saatlerde yola çıkan ve metrobüsü kullanmak isteyenler paniğe kapılırken, saat 07.00’den itibaren seferlere başlandı. İETT yetkilileri, metrobüs seferlerinin İstanbul Valiliği’nin isteği doğrultusunda saat 04.00-07.00 saatleri arasında durdurulduğunu söylemekle yetindi.

ÜLKÜCÜ GRUP TEKBİR GETİRDİ, İSTİKLAL MARŞI OKUDU

Taksim Meydanı'nda Türk bayrakları ile eylem yapan yaklaşık 20 kişilik Ülkücü gruba polis müdahale etti. TOMA'nın önüne geçip polise tepki gösteren grup, "Tekbir" getirip İstiklal Marşı okudu. Polis, gruba gaz bombası ile müdahale etti.

EVİRE ÇEVİRE DÖVDÜLER

Taksim Meydanı ve çevresinde çıkan olaylar devam ediyor. Polis göstericilere biber gazıyla ve tazyikli suyla müdahale ediyor.

Çevik kuvvet polisleri yakaladıkları bir kişiyi yere yatırarak tekmelerle vurmaya başladı. Polisin şiddetine maruz kalan bu kişiye daha sonra birden fazla polis vurmaya başladı. Şiddetin dozu giderek artmaya başladı. Yere düşen bu kişiye uygulanan şiddet dakikalarca devam etti. Polis bu kişiyi dövdükten sonra serbest bıraktı.Yüzü kanlar içinde kalan kişi olay yerinden uzaklaştı.

GAZETECİLERE PLASTİK MERMİ

Taksim’de gösteri yapan gruba müdahale sırasında ATV muhabiri ve kameramanı yaralandı. 2 gazetecinin plastik mermiden dolayı yaralandığı iddia edildi.

Taksim Meydanı’nda devam eylemleri takip eden gazeteciler, zaman zaman zor anlar yaşıyor. Kimi zaman eylemcilerden tepki alan gazeteciler kimi zaman da polisin göstericilere attığı gazdan ve tazyikli sudan etkileniyor.

Son olaylarda da ATV muhabiri Mesut Çiftçi ve kameraman İsmail Velioğlu yaralandı. Acılar içerisinde kıvranan gazeteciler, ambulans ile Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Gazetecilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Gazetecilerin plastik mermi nedeniyle yaralandıkları iddia ediliyor.

Haberin Devamı