Gazete Vatan Logo

Taksici-UBER kavgası gittikçe büyüyor

Son günlerde UBER sürücülerine yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Şişli’de içinde kadın yolcuların bulunduğu UBER aracına saldıran taksici, bıçakla aracı çizip, lastikleri kesmek istedi.

Taksici-UBER kavgası  gittikçe büyüyor

İstanbul Harbiye’de bir taksi sürücüsü, içerisinde yolcu olan UBER aracına saldırdı. Bıçakla aracı çizen taksi şoförünün üzerine UBER sürücüsü aracını sürdü. Araçtaki kadın yolcular korku dolu anlar yaşadı. Olay önceki gece saat 01.30 sıralarında Harbiye’de meydana geldi. UBER uygulamasıyla araç çağırarak evlerine giden yolcuların korku dolu anları cep telefonu kamerasına yansıdı. Araç ilerlerken birden önlerini bir taksi sürücüsü kesti. Aracından bıçakla inen taksi şoförü, UBER şoförünün üzerine yürüdü. Şoförün kapıyı açmaması üzerine taksi sürücüsü, elindeki bıçakla aracı çizip lastikleri kesmek istedi. UBER sürücüsü aracı taksi sürücünün üzerine sürerek kaçtı. UBER sürücüsü aracındaki kadın yolcuları Florya’daki otellerine bırakıp daha sonra Feriköy Polis Merkezi Amirliğine giderek şikayetçi oldu.

‘Tenezzül etmeyiz’

İstanbul Taksiciler Odası Başkan Vekili Veli Yurt, Sözcü’ye yaptığı açıklamada ‘ortada bir iddia var’ derken, yaşananları kesinlikle tasvip etmediklerini belirtti. Yurt, “Görüntülerin çok eski bir kayıt olduğunu söyleyen var. Kendi aralarında farklı bir durum olduğunu iddia edenler var. Yani ortada bir iddia var. Bizim arkadaşlarımız buna tenezzül etmez” açıklamasında bulundu. UBER’e VIP hizmet veren lüks bir aracın sürücüsü de 4 gün önce 15 Temmuz Şehitler Otogarı’nda saldırıya uğramıştı. UBER sürücüsü, araya giren sağduyulu taksicilerin çabasıyla kalabalığın elinden kurtulmuş ve şikayetçi olmuştu.

Haberin Devamı

Uber aracına 4 kurşun
Küçükçekmece’de dün akşam Halkalı Atakent’ten yolcu almaya giden Uber aracı, Kanarya Mahallesi’nde saldırıya uğradı. Uber aracının kaportasına vuran bir şahıs, araç hızlanınca 4 el ateş etti. Sürücünün yara almadığı saldırı sonrası, polis araştırma başlattı.